Fotbalová Citická stávka kořistí domácího celku

Dlouhých pět ročníků čekali fotbalisté Sokolu Citice na prvenství ve svém domácím turnaji. Citickou stávku, která tradičně pestří letní přípravu mužstev, vyhráli hned v prvním ročníku, v roce 2008, teď se jim to povedlo podruhé. V Citicích se v sobotu představila znovu čtyři mužstva. Poté, co domácí tým doplnil v letní přestávce svůj kádr o několik hráčů z nedalekých Bukovan, mohl v turnaji postavit rovnou dvě mužstva. Prvenství z minulého roku přijel obhajovat Horní Slavkov a čtveřici doplnilo béčko Královského Poříčí. Hrálo se jako každý rok hned semifinále turnaje, vítězové postoupili do finále, poražení se utkali o třetí místo.

V prvním duelu Citické stávky, hrálo se na 2x 30 minut, nastoupil domácí Btým proti rezervě Královského Poříčí a po výhře 4:2 si také zajistil boj o první příčku turnaje. Ve druhém semifinále potom jediná branka utkání nasměrovala do finále i citické áčko, na Horní Slavkov tak zbyl pouze souboj o bronz.

Třetí místo si ale nakonec odvezli borci z Královského Poříčí, kteří Spartak porazili 5:2.

Před úvodním hvizdem finále bylo jasno, že pohár pro celkového vítěze zůstane v Citicích, nakonec se z výhry 5:0 radovali hráči Atýmu sokolů. Po skončení posledního zápasu se dostalo také na ocenění výkonů jednotlivců. Nejlepším brankářem turnaje byl vyhlášen Berta Valta z Horního Slavkova, cenu pro nejlepšího hráče turnaje si převzal Roman Heřman z Btýmu Sokolu Citice.

Výsledková část

Semifinále/ Sokol Citice "B" - Baník Královské Poříčí "B" 4:2, Sokol Citice "A" - Spartak Horní Slavkov 1:0.

O 3. místo: Spartak Horní Slavkov - Baník Královské Poříčí "B" 2:5.

Finále: Sokol Citice "A" - Sokol Citice "B" 5:0.

Konečné pořadí

1. Sokol Citice "A", 2. Sokol Citice "B", 3. Královské Poříčí "B", 4. Spartak H.Slavkov

Přehled vítězů

2007/ Sokol Citice

2008/ Královské Poříčí

2009/ Královské Poříčí

2010/ Královské Poříčí

2011/ Horní Slavkov

2012/ Sokol Citice