Před samotným zápasem se nakupily trenéru Ivanu Filipovi omluvenky. Ze hry do konce sezony je Julius Horváth a viróza uložila do postele Ondřeje Nýbera a Martina Matouška. Navíc týmu chyběl i Jakub Glanc. „Samozřejmě máme široký kádr, takže jsme hráče nahradili,“ poukazoval Filip.

V prvním poločase pak bylo k vidění na klatovském trávníku bojovné utkání. „Od úvodní minuty se hrál na podmáčeném terénu bojovný zápas, plný osobních soubojů, kdy soupeř hrál dost tvrdě. Bojovalo se o každý metr,“ vracel se k prvnímu poločasu, který skončil bez branek, ostrovský trenér.

Až po změně stran se začal lámat fotbalový chléb. To se psala 71. minuta, kdy otevřel skóre z rohového kopu Jindřich Pachta, který zamířil na zadní tyč klatovské svatyně. „Byla to taktika. Domácí měli malého gólmana, tak jsme tomu přizpůsobili standardní situace,“ poznamenal lišácky Filip. Jenže inkasovaná branka probudila klatovské fotbalisty, kteří si postupem času vytvořili tlak. „Od vstřelené branky jsme začali bránit, když Klatovy poté otevřely hru a my hráli na rychlé brejky,“ podotkl k zápasové taktice Filip. Do těch se dvakrát Ostrov dostal, a to mezi 75. a 76. minutou, kdy mířil v přečíslení tři na jednoho, respektive dva na jednoho, ale bez brankového efektu. A tak přišel trest.

Vedení proti Německu Češky neudržely
Překvapení se nekonalo. Češky neudržely vedení proti Německu

V 82. minutě zakroutil přímý kop do branky Ostrova Martin Janda, a než se Ostrováci vzpamatovali, inkasovali podruhé. V 84. minutě totiž přesnou ranou obrátil ukazatel skóre ve prospěch Klatov Petr Kotrba. „Škoda že jsme nevstřelili branku později,“ litoval Filip a hned připojil: „Kdybychom využili alespoň jeden brejk, mohli jsme dát na 2:0 a duel by vypadal jinak. Bohužel jsme závěr zápasu nezvládli a ztratili cenné body. Z toho jsem hodně zklamaný.“

Záchranářská naděje však stále žije. I další týmy ze suterénu tabulky bodovaly poskrovnu. „Pořád šance žije, proto musíme v dalších zápasech bodovat, to je jediná cesta k záchraně v divizní soutěži,“ dodal Filip.

Fortuna divize A, 24. kolo
SK Klatovy – FK Ostrov 2:1 (0:0). Branky: 82. Janda Martin, 84. Kotrba Petr – 71. Pachta Jindřich. Rozhodčí: Cichra – Dobrý, Hurych. ŽK: 4:3. Diváci: 120.
Ostrov: Süttö – Rašman, Tůma, Tolar, Liška – Dušek, Pachta, Kobera (85. Tomáň), Vrba – Diviš, Novotný. Trenér: Ivan Filip.