Pro oba týmy to bude již třetí zápas během jednoho týdne. Na vině je vložené úterní kolo. V tom hornický celek prohrál na hřišti vedoucího Hradce Králové, který tak získal potřebné body k návratu do nejvyšší soutěže. „Hradec je herně i hráčsky jednoznačně nejlepší mužstvo 2. ligy. Hovoří za ně vše, obdržené branky, vstřelené branky. Jejich herní projev je opravdu dobrý, práce trenérů Frimla a Pilného je vidět, mají propracovanou hru. Přirovnal bych to možná k Dukle Praha, když postupovala," zamýšlí se na úvod sokolovský asistent Jiří Dreiseitl.

Sokolov sice nejel na východ Čech pouze odevzdat tři body, baníkovci si ale reálně uvědomovali sílu soupeře. „Sázeli jsme na to, že průběh zápasu pro nás bude ideální, to nám relativně vyšlo. Začátek byl z domácí strany nátlakový, ale dvě tři vyložené šance jsme přežili," přibližuje asistent Daniela Šmejkala. Potom zřejmě přišel klíčový moment, obrovská šance Baníku. „Bohužel jsme ji neproměnili, Přeučil trefil po pěkné akci rameno gólmana Ottmara," litoval Dreiseitl. Poté udeřil dvakrát Hradec ze standardních situací a bylo „hotovo". „Za stavu 2:0 na hřišti velmi namotivovaného soupeře to pro nás bylo již hrozně těžké. Po přestávce se navíc domácí zatáhli, hodně drželi balon," pokračuje sokolovský asistent.

Teď je na pořadu dne domácí duel s Táborskem. Na podzim se oba soupeři rozešli bez branek, to se teď nemá opakovat. „Chceme se před našimi diváky ukázat, vstřelit více gólů," předesílá Dreiseitl.