Ve druhém kole Fotbalové národní ligy Sokolov padl v Ústí nad Labem, od té doby neokusil hořkost porážky. Šest zápasů. Ten poslední odehrál v neděli ve Vítkovicích. Vyhrál 1:0.

„Vždycky když se jezdí na Slezsko, tak se k okolnostem přičítají věci cestovního rázu, osm hodin jedete tam, osm hodin zpátky. Cíle jsou vždycky přivézt tři body. Teď to bylo umocněno tím, že jsme jeli na hřiště nováčka, protože s kým jiným bodovat?" pokládá na úvod řečnickou otázku sokolovský kouč Jiří Dreiseitl.

Na zmodernizovaném stadionu Vítkovic zněly předzápasové pokyny jasně: hrát znovu velmi aktivně, dostat domácí tým pod tlak. „Věděli jsme, že někteří hráči Vítkovic nemají tolik zkušeností a pod naším náporem mohou chybovat," osvětlil trenér Baníku.

Záměr se dařilo naplňovat. „Akorát tam chybělo ještě více pohody a kvality v zakončení. Šanci tam měl Glaser, de facto dvě, náznak potom Provod," poukázal Dreiseitl.

Začátek druhého poločasu ale vyšel lépe Vítkovicím. „O přestávce jsme nabádali naše hráče k většímu klidu na míči. U domácích ale zřejmě proběhla v kabině velká bouřka, přišli na trávník velmi namotivovaní. Nástup do druhé půle jsme nezachytili, byli jsme tam horším týmem," přiznal lodivod Západočechů.

Vítkovice si vytvořily, i s pomocí rohů a dlouhých autů, územní tlak. Vyložené příležitosti si ale nevytvářely.

Naopak.

V 61. minutě udeřilo na opačné straně hřiště. „Udělali jsme tam nadstandardní akci, výborné řešení ukázali Kosak s Provodem a byla z toho penalta," popisuje Dreiseitl. Pokutový kop proměnil Glaser. Jednobrankové vedení hosté uhájili až do závěrečného hvizdu. „Soupeř tlačil, posunul stopery nahoru, ale my jsme na to zareagovali výškovým vyztužením obrany. Hrálo se více na naší polovině, ale měli jsme tam ještě dva tři brejky, kdy jsme mohli náš náskok zvýšit," říká sokolovský kouč.

Ten mohl svým svěřencům po utkání vyseknout poklonu. „Předvedli, že chtějí vyhrát, vydrželi se silami, bojovali až do 90. minuty," pokyvoval uznale spokojený Jiří Dreiseitl.