Loňská sezona nevyšla klubu z hornického západu nejlépe, Baník se zachraňoval až v posledním kole. Podobný scénář se nemá opakovat. „Chceme se vrátit do vyšších pater tabulky a hrát atraktivní fotbal,“ říká rezolutně ředitel FK Baník Sokolov Tomáš Provazník.

K tomu má dopomoci příchod ostříleného fotbalového harcovníka Pavla Horvátha, který na trenérské lavičce doplní stávající dvojici Vítězslav Hejret a David Vaněček. „Od Pavla očekáváme přínos v řízení tréninkového procesu, stejně jako týmu v utkáních a zejména přenesení jeho bohatých zkušeností z úspěšné kariéry aktivního hráče,“ vysvětlil Provazník.

Na co se mohou těšit sokolovští diváci od týmu pod taktovkou Pavla Horvátha? „Mám o fotbale nějakou myšlenku a chci, abychom ji prezentovali. Bude záležet na mně, jak se mi podaří hráčům tuto myšlenku vnuknout a jak ji přetaví na hřišti. Jsem týmový hráč a vše by mělo být společnou prací. Chceme být zajímavým celkem pro diváky i pro soupeře,“ prozrazuje bývalý hráč Sparty či Plzně.

Pavel Horváth přišel do neznámého prostředí. „Kádr jsem neznal. Ale byl jsem překvapený, jaké je tu mužstvo. Jsem velice spokojený s tím, jak kluci pracují a jak vystupují. Máme kvalitní tým a kluky fotbal baví. Budu se snažit, aby jim to vydrželo,“ říká s úsměvem nový muž na lavičce Baníku.

Angažování Pavla Horvátha není zdaleka jedinou změnou. V Sokolově nezůstal prakticky kámen na kameni, a to doslova. Na vlastní žádost odešel trenér brankářů Jiří Bertelman, kterého nahradí navrátivší se Stanislav Vahala. Áčko Baníku se rozhodl opustit i vedoucí mužstva Václav Zíma, kterého zastoupí dosavadní technický manažer klubu David Palla, novým kustodem je pak Miroslav Fous.

Z hráčského kádru si fanoušci mohou definitivně vyškrtnout nejen Jaromíra Blažka a Víťu Vrtělku, ale také neodmyslitelnou tvář defenzivy posledních sezon excelentního hlavičkáře Zbyňka Vondráčka.

Na Baníku zůstává zkušený gólman Jaromír Belaň, rovněž Lukáš Provod a Marek Strada. Klub si pojistil dva mladé obránce Ondřeje Ševčíka s Adamem Čihákem, kteří se stali kmenovými hráči Sokolova. To samé platí o Petru Mrázovi s Matějem Končalem. Z Plzně pak bude k dispozici trojice mladíků Hlavatý, Rychnovský a Havel. V cizím prostředí nebudou na Baníku dva noví útočníci Adam Ševčík a František Dvořák, kteří zkompletují bratrské dvojice. „Osobně si myslím, že máme kvalitní mužstvo. Jsme i poučeni z předchozí sezony,“ bere si slovo sokolovský kapitán Petr Glaser.

První dvě kola odehraje Baník na hřištích soupeřů, poté se již představí svým fanouškům na svém zbrusu novém trávníku.

Motokros Loket 2017
Zdeněk Dvořák: Máme zájem jet i následující roky