Obnovená premiéra čeká v sobotu trenéra druholigových fotbalistů Baníku Sokolov Aleše Jindru. Do hornického města se vrátil po více než třech letech. Baník hraje doma a hostí Varnsdorf.

„My teď půjdeme zápas od zápasu. Sobotní utkání je pro nás hrozně důležité. Napoví nám, jestli zůstaneme ve středu tabulky, nebo jestli se můžeme posunout někam výše,“ říká na úvod trenér Baníku.

Od hostujícího celku, kterému v tabulce patří osmá příčka, se dá očekávat klasická hra. „Budou zřejmě vycházet ze zajištěné obrany, tak jak to praktikují na hřištích soupeřů,“ míní Jindra.

Nejsou to však jen pouhé úvahy sokolovského kouče, Severočechy Jindra sledoval před týdnem na jejich půdě, kde Slovan porazil Baník Most 2:1. „Jsou pro nás hrozně nebezpeční, hrají poctivý jednoduchý fotbal,“ přibližuje.

Navíc Varnsdorfu se daří na hřištích soupeřů více než v domácím prostředí. Z deseti zápasů venku dokázali Severočeši čtyřikrát vyhrát a třikrát remizovat. „Mají tam rychlostní typy hráčů, venku hrají prakticky na brejky,“ přibližuje nový kouč Baníku.

Ostatně o tom, že to Varnsdorf venku umí, se mohli přesvědčit v minulé sezoně i diváci v Sokolově, když si hosté odvezli tři body po výhře 3:1.

„V takovémhle utkání je každá ztráta míče nebezpečná, těchhle situací se musíme vyvarovat,“ upozorňuje Jindra na možné chyby. Přesto je neochvějně přesvědčen, že jeho svěřenci zápas zvládnou. „Já věřím, že fotbalová kvalita je na naší straně,“ říká.

Fotbaloví příznivci v Sokolově jsou v očekávání, co nový kouč „předvede“. Po úspěšných výsledcích Radoslava Látala ale přeci jen hře zaměřené především na bezchybnou obranu, chtějí vidět více ofenzivní fotbal. „Já neznám trenéra, který by nechtěl hrát více útočně a fotbalověji. Jsem tady ale velmi krátce, takže nebudu fanouškům nic slibovat, ale budu se snažit radši konat,“ vzkazuje na závěr do ochozů Aleš Jindra.