Trenérského žezla se ujala osvědčená a ostřílená dvojice Petar Aleksič a Miroslav Šebesta a změn doznal i kádr, když Chebané zalovili ve fotbalových vodách a do týmu přišlo hned několik nových či staronových tváří, a to s cílem zachránit Hvězdu v nejvyšší krajské soutěži mužů. Jedním z noviců v chebském trikotu je Vítězslav Janda.

„Můj návrat do Čech byl již na spadnutí od minulého léta, kdy se v německém Poppenreuthu sešlo více faktorů. Měl jsem jednu nabídku z Německa a další nabídku z Čech. Rozhodl jsem se však pro Hvězdu a věřím, že jsem udělal dobře,“ míní Vítězslav Janda a hned přidal: „Odmala jsem navštěvoval jak zápasy Unionu v ČFL, tak později právě Hvězdy v divizi a krajském přeboru. I přesto, že mé první fotbalové krůčky začínaly ve Františkových Lázních, doma se cítím právě na Hvězdě a je mi ctí nastupovat za klub, jehož dres oblékali fotbalisté takového formátu, jako pan Lindenthal, František Plass či později Radek Čížek.“

Dalším faktorem, který přitáhl Jandu do dresu Hvězdy, byl trenérský tandem.

„Dalším důvodem byl příchod pana Aleksiče a pana Šebesty, kteří zde fotbalově něco dokázali a mají k Hvězdě citový vztah. Takoví lidé by měli fotbal dělat všude,“ poukazuje Janda.

Chebská Hvězda zažívá velmi dobrý vstup do druhé poloviny soutěže. Nejdříve si na své konto připsala skalp karlovarské Lokomotivy a k tomu přidala další, cennější v podání Královského Poříčí.

„Vstup do soutěže se povedl skvěle. Dva zápasy, šest bodů, žádná obdržená branka. Je však třeba neusnout na vavřínech a sbírat body i dále. Pro nadcházející půlrok je cíl jasný, udržet pro Hvězdu krajský přebor,“ má jasno Janda. Teď před sebou mají Chebané třetí náročný duel, ve kterém zamíří na půdu favorizované Lomnice.

„Do Lomnice jedeme s jasným cílem, a to odvézt do Chebu tři body. Jsem toho názoru, že krajský přebor je vyrovnaná soutěž a žádný tým zde nějak výrazněji nevyčnívá, až na tým Březové, který se snad již příští sezonu podívá do divize a zvedne tak počet účastníků Karlovarského kraje v této soutěži, protože krajský přebor je pro Březovou málo,“ přemítal Janda a dodal: „Na závěr bych chtěl pozvat čtenáře, aby o víkendu vyrazili na fotbal. Venku se probouzí jaro, sluníčko hřeje, pivečko už se chladí a grilované klobásky už začínají vonět a o ten kvalitní fotbal, doufejme, nouze také nebude.“

Krajský přebor, 16. kolo: FC Cheb – Chyše (PÁ, 18.00), Rotava – Citice (SO, 10.30), Lomnice – Hvězda Cheb (SO, 15.00), Královské Poříčí – Nové Sedlo (SO, 16.30), Nejdek – Chodov (SO, 16.30), Loko Karlovy Vary – Toužim (NE, 16.00).