Ostrováci na úvod soutěže dosáhli na výhru 4:0 na půdě Královského Poříčí. „Do utkání jsme šli jako jasný favorit, jakožto exdivizní tým, tak bylo naším cílem urvat tři body,“ ohlédl se za cílem, který měli Ostrováci na Sokolovsku, Petr Klaus.

První poločas vyzněl 1:0 ve prospěch Ostrova. „Od úvodních minut jsme diktovali tempo hry a soupeře de facto k ničemu nepustili. Podle obrazu hry bylo otázkou času, kdy vstřelíme první branku. Sice jsme si vytvořili několik šancí, ale jedinou v prvním dějství proměnil Kuba Vrba. Ve druhém poločase pak přidal záhy druhou branku Honza Liška a od té doby jsme měli duel plně pod kontrolou. Dvakrát pak skóroval Kuba Dušek, který zaokrouhlil výhru na čtyři branky,“ bilancoval Klaus.

Naopak velmi smutná nálada panovala v kabině Toužimi po prohře v Chodově 1:3. „První poločas byl z naší strany jedna tragédie. Na hřišti jsme se hledali, nebyli schopni ohrozit chodovskou branku. Druhá polovina utkání pak byla zcela jiná. Soupeře jsme nepustili do vážnější šance a sami neproměnili pět tutovek,“ poukazoval toužimský Karel Čermák.
„Probrali se nám hlavně útočníci, kteří v prvním poločase nebyli vidět. Oživení také přišlo příchodem Jirky Bláhy, ale bohužel na lepší výsledek to nestačilo,“ poznamenal k prohře Čermák.

Teď se oba týmy postaví proti sobě. Ostrov opět bude plnit roli favorita. „Cíl je jasný jako v každém jiném utkání, a to výhra. Těšíme se na naše publikum, které patřilo v divizi ke špičce v návštěvnosti. Chceme předvádět pohlednou hru, hlavně pak doma, aby se fanoušci rádi vraceli na hřiště U Pekárny,“ nastínil Klaus.

„Pokud navážeme na druhý poločas v Chodově, tak budeme mít šanci s Ostrovem uspět. Navíc nemáme s ním co ztratit. Sice nás trápí zranění, ale většina hráčů by měla být k zápasu připravena,“ uzavřel Čermák.

Program, 13. kolo: FC Cheb – Královské Poříčí (dnes, 18.00), Loko K. Vary – Hvězda Cheb (sobota, 10.15), Stará Role – Lomnice (sobota, 10.30), Fr. Lázně – N. Sedlo (sobota, 10.30), Citice – Nejdek (sobota, 15.00), Chodov – Žlutice (sobota, 17.00), Ostrov – Toužim (sobota, 17.00).