O rok později zavítal na sokolovský stadion další tým naší nejvyšší soutěže, Viktoria Plzeň. A pro fanoušky Baníku se stal letní souboj s klubem z první ligy vítaným koloritem, pro klub potom jedním z hlavních cílů sezony.

Od té doby je v Sokolově „ticho po pěšině“. Trenéři se mění, prokletí zůstává. Postoupit do dalšího kola poháru přes celky z nižších soutěží se prostě nedaří. V roce 2012 nezvládl Baník přechod přes Horní Měcholupy, o rok později vypadl po penaltách v Karlových Varech, do neúspěšných pokutových kopů nechal Sokolov dojít i utkání v následující sezoně na Admiře Praha a úplně stejné to bylo i v Tachově.

Marně čekali příznivci Baníku na změnu i v minulém ročníku Českého poháru. Na půdě třetiligového SK Zápy hosté dokázali v 81. minutě Provodem již pouze snížit na konečných 2:1. Víc toho nestihli.

Teď se po roce vypraví sokolovská družina do „Teletníku“, tedy stánku SK Zápy, znovu. Hrát se bude ve středu od 17 hodin. A očekávání je veliké. „V prvním kole jsme vysokým rozdílem zvítězili v Lounech, ve druhém kole jedeme do Záp, kde jsme v minulém ročníku neměli dobrou zkušenost. To chceme nyní změnit a přes Zápy postoupit,“ má jasno ředitel FK Baník Sokolov Tomáš Provazník.

Pohárové učinkování je pro klub z hornického západu, jak již bylo vyřčeno, velmi důležité. „Jedním z našich hlavních cílů je i v této sezoně MOL Cup,“ potvrzuje „šéf“ sokolovského Baníku.

Důvod je nasnadě. „Pokud nám potom bude los přát, rádi bychom doma znovu přivítali některý z klubů první ligy,“ poukazuje Provazník.

Jeho podřízené ale nečeká v Zápech nijak jednoduchý úkol. Domácí sice vyřadili v prvním kole MOL cupu divizní SS Ostrá až v penaltovém rozstřelu, proti favoritovi ze druhé ligy ale odhodlání opět chybět nebude. Navíc Sokolov se po velké letní obměně teprve „dává dohromady“.