První kolo České fotbalové ligy je již minulostí. Karlovarské 1. FC se představilo na půdě nováčka v Roudnici nad Labem a nakonec si odvezlo porážku 2:1. Trenér Jiří Dreiseitl, který zaujal post namísto Juraje Šimurky, litoval zahozených šancí. „V závěru jsme mohli vyrovnat, ale bohužel se tak nestalo. Škoda že jsme si neodvezli bodík. Také mě mrzí, že jsme měli na přípravu tak málo času. S mužstvem jsem absolvoval pouze předzápasový trénink a nejvíce jsem toho probral s asistentem Karlem Tichotou,“ říká na úvod nový kouč 1. FC.

Nepříjemné bylo i to, že si Jiří Dreiseitl ze sokolovského A týmu Baníku téměř nikoho nepřivedl. „Karlovy Vary jsou farmou a my ji chceme naplno využívat. Problém je, že momentálně je hned několik hráčů v Sokolově zraněných a k dispozici byl jen Dominik Vu. Museli jsme si tak pomoci hráči dorostu. Jako dvojka do branky jel Martinec. Dalšími hráči byli Tůma, Radler a z Teplic Pruckner,“ vysvětlil Dreiseitl, který je i kondičním trenérem Sokolova.

Úvod soutěže nebude pro Karlovy Vary jednoduchý. Po Roudnici je čeká sestoupivší Kladno a následně další nováček z Chrudimi. „Všichni tito soupeři budou hodně nevyzpytatelní a to se nám v Roudnici potvrdilo,“ přidal.

První branka mohla padnout hned ve druhé minutě, když si na míč sáhl ve vápně hostující hráč. „Byla to jasná ruka. Podle pravidel se měla pískat. Myslím si, že se to povedlo Honzovi Staňkovi,“ přiznal kouč Dreiseitl a pokračoval: „Na druhou stranu to ale dokázal rozhodčí domácím vrátit. Pískal neuvěřitelně moc útočných faulů. Jarda Nerad z toho byl nešťastný.“

Druhá půle nezačala pro Vary dobře. „Dvakrát jsme inkasovali, ale dokázali jsme snížit. Pruckner sahal dokonce po vyrovnání, ale nepovedlo se to,“ dodal.
Roudnice – K. Vary 2:1 (0:0) Branky: 52. Kuchař, 63. Medek – 79. Pruckner. ŽK: 1:2. Rozhodčí: Schröter. Diváci: 1070.
Roudnice: Brauneis – Kala (73. Pohořelý), Vaněk, Brhlík, Lukášek – Brandejs (86. Gutheis), Kuchař, Medek, Pícha – Vobořil, Laušman (67. Bukač).
K. Vary: Dvořák – Staněk (78. Radler), Tichota, Vondráček, Hrubý – Jankovský, Němec, Vu, Šmrha, Domin (64. Pruckner) – Nerad.