Po porážce v Prostějově neuspěli fotbalisté Baníku Sokolov ani na domácím hřišti. S Pardubicemi padli 0:1. „Nehodnotí se mi to dobře. Ani v jednom zápase jsme nebyli horší, ba naopak. V obou jsme soupeře jasně zatlačili, ale nedáme gól," krčil po utkání rameny sokolovský kouč Jiří Dreiseitl.

Baník v prvním poločase hosty z východu Čech zatlačil, ale do šancí se domácí dostávali sporadicky. „Když už máme jasnou tutovku, tak Valenta trefí spoluhráče Mejdra, který tak nechtěně zastoupil pardubického gólmana," kroutí hlavou Dreiseitl. To se psala 23. minuta.

Aby toho nebylo málo, z následného protiútoku hosté trestali Petráněm 0:1. „Paradoxně jsme dali gól," radoval se trenér Pardubic Jaroslav Michal.

Do druhého dějství naordinoval sokolovský kouč svým svěřencům změnu systému. „Stejně jako s Prostějovem jsme chtěli utkání zvrátit a vyhrát. Přepnuli jsme na hru se třemi obránci," přibližuje Dreiseitl.

Na trávníku to bylo vidět. „Předpokládali jsme, že na to soupeř nedokáže zareagovat, to se nám potvrdilo," pokračuje trenér Baníku.

Z množství šancí ale hornický celek nic nevytěžil. „Viděli jste to sami. Čihák tam má dvě tři šance, k tomu dorážky Zorvana. Skáče to tam na lajně a my nejsme schopní, nebo ani nemáme štěstí, aby nám to tam spadlo," nechápe Dreiseitl.

Převahu domácího celku potvrdil pardubický trenér. „Soupeř byl více na balonu, zatlačil nás do hlubšího bloku, opravdu nás trápil, z čehož pramenily standardní situace," přiznal Michal.

V hektickém závěru byli hosté blízko druhého gólu. Huf však střílel z malého vápna pouze nad poloprázdnou branku Sokolova. „Mohli jsme být klidnější," poznamenal pardubický trenér. „Vyloženě jsme utkání ubojovali, za to chci naše hráče pochválit. Očekávali jsme těžký terén, tomu jsme i přizpůsobili sestavu, vsadili jsme na bojovné hráče," poukázal.

„Na terén bych naši porážku nesváděl, byl těžký, ale oproti Prostějovu fantastický. Celá druhá půle byla v naší režii, ale když nedáme gól, nemůžeme vyhrát," konstatoval Jiří Dreiseitl.