„Mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem, v prvním poločase jsme nevyužili dvě nebo tři dobré příležitosti. Ale celkově jsme měli více ze hry a zaslouženě zvítězili," konstatoval spokojeně kouč Zlína Martin Pulpit.

Sokolov ve Zlíně nikdy nevyhrál. Na konci minulé sezony si odvezl z Baťova města debakl 0:5. Že i tentokrát odjede bez bodů, naznačila už 5. minuta zápasu.

Na těžkém terénu, který způsobil vytrvalý déšť, se opřela do míče ze střední vzdálenosti nová akvizice ševců dvaadvacetiletý chorvatský záložník Diego Živulič. Gólman hostí Dvořák se natahoval marně.

Živulič byl ve Zlíně na testech a vedení Fastavu ho zařadilo na soupisku teprve v pátek. „Bylo to pro nás překvapení, neznali jsme ho," podotkl trenér Sokolova Daniel Šmejkal. „Ale nebylo to jen o něm, domácí byli důraznější, lépe se vypořádali s terénem a hlavně potrestali naše hrubé chyby," uznal.

Jak naznačil další průběh zápasu, zařazení Živuliče do sestavy byl skvělý tah. Blonďatý středopolař přidal další trefu v 59. minutě. Podobně jako v prvním případě šlo o tvrdou ránu po zemi. O čtyři minuty později dal definitivní podobu výsledku kapitán Železník, který střelou z hranice šestnáctky nedal brankáři Sokolova šanci. „Byl to můj nejlepší debut v kariéře. Opravdu skvělý zápas," pochvaloval si Živulič.

A maximálně spokojený s výkonem Chorvata byl i kouč Pulpit. „Dal dva góly, takže mám radost. Je výborný, má dobrou střelu, výskok i přihrávku a výskok. Doufám, že ve Zlíně nějaký čas vydrží a pomůže ke kýženému postupu," poznamenal Pulpit.