BULDOCI – PARNÍ VÁLEC
Oficiálně 1. FC Karlovy Vary, neoficiálně Buldoci. To je tým, který momentálně šlape jako dobře naladěný parní válec a jde si za jediným cílem. „Ano, chceme postoupit a víme, že to máme ve svých rukách. V zápase s Dobříší jsme to jasně ukázali," pochválil svůj tým trenér Karel Tichota. Buldoci od prvních minut určovali tempo hry. Na konci třicáté minuty vedli už 3:0, když Geňo proměnil pokutový kop. „Bylo rozhodnuto. S tím jsme šli do zápasu. Nechtěli jsme se se soupeřem přetahovat. Podařilo se nám splnit ideální scénář," přidal Tichota. Konečných 5:0 bylo nakonec pro soupeře z Dobříše velice lichotivých. „Měli jsme řadu dalších možností, kdy jsme mohli přidat další branky. Kdybychom jich nakonec dali osm nebo i více, tak by se nikdo nemohl divit," popsal trenér karlovarského 1. FC útočné řádění svého týmu. Dobříš si za celé utkání vytvořila jen dvě šance. Z jedné trefila tyč.


VIKTORIA OSLAVOVALA VÝHRU
Fotbalisté Mariánských Lázní přivítali u Ferdinandova pramene celek Senco Doubravka a nakonec mohli slavit. První poločas branku nepřinesl, ale diváci se nenudili. „Zápas byl vyrovnaný. Oba celky se dobře znají, takže to byla taková oťukávaná. Ve druhém poločase jsme soupeře přitlačili a šli do vedení," ohlížel se za zápasem kouč Viktorie Stanislav Purkart. Jenomže vedení se viktoriáni tak trochu lekli. „Zbytečně jsme se zatáhli. Doubravka si pak vypracovala jednu velikou šanci. Naštěstí jsme to ustáli a druhým gólem utkání rozhodli. Chtěl bych vyzvednout výkon celého týmu, který šel za vítězstvím a hrál to, co měl," pochválil Purkart své mužstvo.


OSTROV BEZ BODU
Na podzim dostal Ostrov v Sedlčanech pět branek a chtěl to odčinit. Nepovedlo se a důvod byl jasný už v 18. minutě, kdy „efko" prohrávalo 0:2. „Prospali jsme začátek. Tam nám soupeř utekl a my jsme museli následně změnit taktiku. Museli jsme se více tlačit do útoku, i když jsme chtěli vycházet především ze zabezpečené obrany," poznamenal ostrovský trenér Ivan Filip. Když po změně stran vstřelil Vystyd třetí branku Tatranu, tak bylo o bodech rozhodnuto. Statistiky všech utkání Fortuna divize A jsou na straně jedenáct včetně tabulky.
Následující kolo: sobota 25. 3. 10:15 Motorlet Praha – Ostrov a Aritma Praha – Karlovy Vary, 13:30 Čížová – Mariánské Lázně.