Dva zápasy zbývají sehrát hokejistům Baníku Sokolov v základní části skupiny Západ druhé hokejové ligy.

Postavení v tabulce hornický celek změnit nemůže, je bezkonkurenčně poslední, na předposlední Bílinu ztrácí 11 bodů. Zbývající utkání tak Baníku poslouží hlavně jako příprava pro blížící se play-out soutěže. V tom změří dvoukolově síly nejhorší týmy ze tří skupin druhé ligy. Sokolovské hokejisty tak čekají souboje s Jindřichovým Hradcem a Technikou Brno. Kdo skončí v play-out poslední, sestupuje do kraje. Možná.

Počty účastníků druhé ligy totiž ani letos nebyly naplněny, hrálo pouze 29 z plánovaných 30, navíc soutěž je koncipována na více týmů. Sestup některého z klubů do kraje by tak postrádal logiku.

A hrát play-out zbytečně s náklady pohybujícími se okolo 100 tisíc korun na tým pokud se posléze sestupovat stejně nebude, se nikomu nechce. Jindřichův Hradec, Technika Brno i Baník Sokolov tak požádaly Český svaz ledního hokeje o jasné stanovisko před začátkem play-out.

Jak vše dopadne u jednacího stolu, je věc jedna. Druhá, že se kluby musí na play-out prostě připravit. „Vyžádali jsme si rozpis. Začneme 4. března na domácím ledě proti Technice Brno," přibližuje Karel Makovec z HC Baník Sokolov. Podle původního plánu měl sokolovský celek vstoupit do bojů o udržení již 25. února v Jindřichově Hradci, jenže ten v uvedený termín nemá na zimním stadionu, který patří městu, volný led. „Dohodli jsme se na přeložení utkání. V Jindřichově Hradci budeme hrát v neděli 12. března od 17 hodin," upřesňuje zástupce HC Baník Sokolov.

Další otázkou propíranou mezi hokejovými příznivci byla sestava Sokolova v bojích o udržení druhé ligy. Bude mít Baník možnost postavit do zápasů i „přespolní" hráče bez splnění kritéria počtu odehraných utkání v sezoně? „Vše jsme si ověřovali. Play-out se hraje jako součást druhé ligy, použít můžeme tedy všechny hráče, které máme k dispozici, včetně střídavých startů," uvádí věc na pravou míru Karel Makovec.

„Horníkům" navíc v případném play-out může pomoct přesun hráčů z extraligové juniorky Karlových Varů, která už bude mít v té době po sezoně. Trenér Sokolova Jiří Parkmann také netrpělivě očekává návrat zraněných Jiruška se Šikem.