První mečbol hokejisté Baníku Sokolov nevyužili, na ledě Děčína ve středu prohráli 5:2. „Zápas byl vyrovnaný, měli jsme tam hromadu vyloučených, i když Děčín také. Přesilovku 5 na 3 jsme ale nevyužili, naopak domácí stejnou početní výhodu na začátku třetí třetiny přetavili v branku," hledal klíčový moment zápasu manažer Baníku Jaromír Carvan.

Děčín tak srovnal na 2:2, v závěru potom strhl výhru na svou stranu. „Pět minut před koncem, jak jsme měli doma štěstí a odrazilo se nám to tam na 4:3, tak tam jsme měli naopak smůlu, když se to odrazilo od hole Patrika Nechvátala do branky," pokračoval Carvan.

Dnes čeká sokolovské hokejisty mečbol číslo dvě. „Bude to úplně stejné utkání, o pár chybách. Musíme se vrátit k našemu disciplinovanému výkonu," nabádá manažer Sokolova.

Domácí se dnes budou muset také vyrovnat již s větším tlakem, v případě prohry by je totiž čekalo rozhodující páté utkání na ledě soupeře. „Já myslím, že máme dostatečně kvalitní mužstvo, které má na to, aby to zvládlo. Odhodlání je tam obrovské," zdůrazňuje Carvan.

Ve stejném duchu hovořil i sokolovský asistent Miroslav Diblík. „V Děčíně jsme nesehráli vůbec špatné utkání. Ze začátku to bylo opatrnější, přežili jsme úvodní nápor, ale potom domácí potrestali naši jedinou chybu. Ve druhé třetině jsme se ještě zvedli, otočili skóre a drželi zápas ve své moci. Děčín byl podrážděný, dělali zbytečné fauly, to samé se ale přihodilo i nám, měli jsme mít asi trochu chladnější hlavu. Tím jsme je vrátili do hry a z přesilovky vyrovnali, potom dali poměrně šťastný vítězný gól," přiblížil.

Dnes je na programu čtvrtý zápas série. „Bude to jiné, doma nám pomůžou i diváci. Děčín je pořád na tahu, my můžeme hrát poměrně v klidu. Musíme být více disciplinovaní. Věřím, že to doma zvládneme," říká na závěr asistent Miroslav Diblík.