Sice nejdříve skórovali Karlovarští, přesněji David Zucker, ale dvě trefy domácí Slavie v závěrečné třetině otočily průběh. Ani velký tlak borců okolo Skuhravého na vyrovnání nestačil, a Energie tak z Prahy odjíždí s prázdnou a s porážkou 1:2.

V prvním zápase letošní sezony čekal pražskou Slavii tým z Karlových Varů. Oba týmy se do zápasu pustily velmi opatrně. Na důraz v obraně doplatil pražský klub již ve třetí minutě, kdy si šel na dvě minuty odpočinout Kolařík. Karlovarští si během přesilové hry nevybojovali žádnou větší příležitost.
V první třetině se toho moc neudálo. Šance si sice obě mužstva vytvořila, ale nikdo se do listiny střelců nezapsal.
Do druhé třetiny nastoupili slávisté v přesilové hře, ale zbylý čas proběhl bez jakýchkoliv šancí.

Mensator využil ve 28. minutě toho, že má na holi kotouč, a přihrál ho volnému vracejícímu se Zuckerovi, který právě naskočil na led z trestné lavice. David Zucker jel na bránu nikým nehlídaný a trefou k levé tyči otevřel skóre zápasu.

Inkasovaná branka nabudila domácí hráče k většímu úsilí. Opět jim však v cestě stál karlovarský brankář, který svou svatyni bránil velmi odhodlaně. Necelé dvě minuty před koncem se do nájezdu dostal Rastislav Dej a přes faul Svobody dokázal zakončit do Kopřivy.
Hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení, které karlovarský útočník rovněž nevyužil a orazítkoval levou tyč.

Poslední dějství začalo znovu velmi opatrně. Hra se přesouvala z jedné strany na druhou, ale bez jakéhokoliv zakončení na obou stranách. Slávisté se nakonec přece jen rozkoukali a Krenželok toho využil. Jeho střelu na bránu ještě dorážel Jakub Sklenář, který tím vyrovnal na 1:1.

Slavia svou přesilovou hru využila v 53. minutě, když Roth nahodil kotouč na bránu, ten ještě v letu tečoval Tomáš Svoboda a otočil skóre. Utkání i tak skončilo.

Asistent na lavičce Slavie Jiří Čelanský byl spokojený. „Hráli jsme v podstatě první utkání po čtrnácti dnech a na hře to bylo hodně znát. Nemohli jsme se dlouho dostat do tempa. První domácí utkání jsme ale zvládli, získali jsme tři body a jsme za to rádi,“ poznamenal po utkání.

Zato na straně hostí nevládla dobrá nálada. „Po dlouhé pauze to bylo utkání, které mělo slušné tempo a úroveň. My jsme bohužel na body nedosáhli a bylo to vinou našich zbytečných vyloučení na útočné polovině. Slavia se v přesilovkách dostala do tlaku a nakonec díky nim zápas otočila. Možná kdybychom ve druhé třetině po našem gólu na 1:0 proměnili trestné střílení a další dvě tři šance, tak mohlo utkání dopadnout jinak,“ litoval zahozených tutovek Václav Baďouček.