Hosté nezačali duel úplně nejlépe. Již po 75 vteřinách hry museli vytahovat kotouč ze své sítě. Odpověď Baníku byla ale blesková, po 38 vteřinách srovnal na 1:1 Musil. Domácí sice do konce první třetiny znovu zvrátili skóre ve svůj prospěch, ale hosté i s podporou dobře chytajícího Feča se stále drželi na dostřel. Po druhé třetině byl stav 3:2 pro Řisuty. „Chtěli jsme zkusit utkání zvrátit, ale na začátku třetí části jsme obdrželi branku na 4:2 a již jsme neměli sílu to dotáhnout. Domácí již měli hru pod kontrolou," říká k utkání trenér Sokolova Jiří Parkmann.

Teď čekají jeho svěřence dva duely na domácím ledě. Ten první v sobotu, v něm Baník přivítá Klášterec, ve čtvrtek potom přijde na řadu Bílina. „Jsou to pro nás velmi důležité zápasy, hrajeme se soupeři, kteří nám mohou v tabulce bodově odskočit," poukazuje sokolovský kouč.

Svému celku ale Parkmann před sobotním podkrušnohorským derby důvěřuje. „Kluci v tréninku makají. Pokud podáme zodpovědný a bojovný výkon jako proti Trutnovu, tak věřím, že utkání zvládneme," je přesvědčen Parkmann. „Bude to těžké, ale potřebujeme bodovat a odlepit se ode dna tabulky," dodává odhodlaně.

HC Řisuty - HC Baník Sokolov 5:2 (2:1, 1:1, 2:0).

Branky: 2. Krpata (Záleský, Brém), 19. Vyskočil (Bílek, Matula), 26. Vyskočil (Janeček, Fortelka), 42. Bílek (Kos, Hegenbart), 53. Kalla (Havlůj, Náprstek) - 2. Musil (Sus), 37. Novák O. (Trapl).

Rozhodčí: Kostourek - Svoboda, Klouček. Vyloučení: 5:5, navíc Kukla (Sok) 10 minut OT. Využití: 1:1. Oslabení: 0:0.

Sokolov: Fečo - Pajk, Michálek, Novák O., Říha, Gombár, Vodička Kukla, Račanský, Trapl, Kašpar, Sláma, Čejka, Janata, Svoboda K., Musil, Sus, Binias, Řezníček. Trenér: Parkmann.