V sobotu 21. října se uskuteční v tamní restauraci Sport už šestý ročník. Letošní soutěžní kategorií je Velká cena Bublavská škrabka – (z)volená brambora. Ceny se budou rozdávat i za obzvláště originální název a také estetický dojem.

„Soutěž je opět otevřená pro všechny věkové a váhové kategorie. Můžete se přímo zúčastnit, nebo jen ochutnat a posoudit, jak si soutěžící se zadáním poradili,“ řekla pořadatelka Michala Nyklesová. Kuchtíci, kteří budou tvořit nejlepší pokrm z brambor, se mohou hlásit do 19. 10. na mhradkova@seznam.cz. Začátek kulinářské soutěže pak bude v sobotu od 17.30 hodin, kdy soutěžící donesou pochutiny na speciálně připravené stoly. Ostatní soutěžící a diváci pak budou jednotlivé pokrmy degustovat a hodnotit číslem jedna až deset.

Přihlašovací poplatek je symbolických 50 korun. Výtěžek z akce bude určen dětem. Jak ale vůbec soutěž vznikla? „První myšlenka nás s manželem napadla v roce 2011 při dlouhé cestě domů z dovolené. Chtěli jsme uspořádat veřejnou akci, při které se sejdeme a pobavíme s bublavskými přáteli a známými. Musím přiznat, že jsme se inspirovali u kamarádů, kteří již několik let pořádají podobnou akci,“ prozradila pořadatelka.

Příběh téměř třicetileté Pavlíny zasáhl veřejnost.
Ochota lidí pomoci nemocné mamince neznala mezí