Část díla, které nese název K čemu jsou mosty přes řeku? Aby měl člověk blíž k člověku!, bude ve foyer k vidění do 22. března. Kromě školek ze Sokolova se zapojily mateřinky z Karlových Varů nebo Aše. Svůj výtvor prezentovaly už minulý rok na finále nesoutěžní přehlídky festivalu MŠ v Nymburku.

Projekt, který vznikal na přelomu let 2015 a 2016, koordinovaly ředitelky sokolovských školek Jana Hegedüsová (MŠ Kosmonautů) a Vlasta Kaiserová (MŠ Vítězná). „Ta koláž se tak povedla a líbila, že jsme ji chtěly ještě jednou ukázat i doma," řekla po dokončení instalace jedna z nich Jana Hegedüsová.

Jde ale jen o část, celá se do Hornického domu nevešla. Podle součtu Vlasty Kaiserové na expozici pracovalo celkem jednatřicet mateřinek, přitom konkrétní zadání děti neměly. Zkrátka tvořily.

„Nechtěly jsme je nijak omezovat. Toho, kdo rád kreslí vláčky, nenutíme kreslit motýly. Vybraly jsme jen téma, tedy Ohře a mosty. Kolekci jsme pak skládaly až z hotových výtvorů," dodala ke společné výtvarné práci Kaiserová.