Je jím akce Sokolov má talent. Ano, po vzoru známé televizní soutěže mohou přijít na castingy jedinci i kolektivy bez rozdílu věku a předvést porotě svůj talent. Finále se uskuteční 25. června v sokolovském divadle a pořadatelé slibují zajímavé ceny.
„Původně měla být soutěž jen pro děti a mládež. Poté se však rozhodlo, že bude pro širokou veřejnost. Přijít tedy může malé dítě nebo senior," upřesnila koordinátorka akce Hana Procházková. Soutěžit se bude ve třech kategoriích. Zpěv, tanec a ostatní. Dva castingy v kinokavárně Alfa se budou konat 28. května a 8. června.

V nezávislé porotě zasedne tanečník Roman Krátký z Lomnice či talentovaná kraslická zpěvačka Lucie Šebková. Třetím členem poroty bude sokolovský starosta Jan Picka. Ten léta rád moderoval nespočet společenských, dětských či sportovních akcí, a tudíž i jeho postřehy z vystupování soutěžících na pódiu budou jistě cenné.

„Samotné castingy si budou řídit sami studenti. Zúčastnit se soutěže mohou nejen Sokolovští, ale i občané z přilehlých obcí," upřesnila Procházková. Výherci se podle ní mohou těšit také na hodnotné ceny. Budou jimi šeky do konkrétního obchodu. Jak vysoká částka na nich bude, je prozatím překvapením.

Zájemci o účast v soutěži Sokolov má talent mohou napsat na mailovou adresu
Hana.Prochazkova@mp-sokolov.cz nebo kontaktovat na mobilu 777 025 622.