Město Loket oslavilo konec loňského roku a připravilo se především na rok 2016, kdy se zúčastní oslav 700 let od narození krále Karla IV. Po rozšířených adventních trzích to byl další kulturní počin, který chtěli radní vyzkoušet na silvestra.

„Adventem to u nás nekončilo, pořádali jsme letos poprvé i silvestra. Místem jsme zvolili amfiteátr a ten silvestr pro nás byl vlastně takovým zahájením roku oslav Karla IV.," prozradil místostarosta Petr Zahradníček.

Zahráli End of Scream, loketská kapela Kozatay a jedna ze Smokie revival kapel. To hlavní přišlo večer. Přivítání nového roku se zhostil starosta a spolu s ním Karel IV.
„Kapely byly super, stejně jako atmosféra. O půlnoci zahájil nový rok 2016 Karel IV. – v převleku bývalý starosta Lokte Jiří Kolářík. Pak ohňostroj, hudba, hrálo se téměř do tří hodin do rána. Dorazily stovky návštěvníků," popsal atmosféru Kristián Šujan.

V rámci jubilea 700 let, které bude takovou červenou nití ve všech akcích v příštím roce, připravujeme s městem Lauf, které s Loktem pojí postava Karla IV., na příští květen velkou souběžnou výstavu," prozradil místostarosta Petr Zahradníček.