V závěru prázdnin pak 26. srpna 2016 na nádvoří pod otevřeným nebem vystoupí zpěvák, kytarista a skladatel Janek Ledecký se svojí kapelou. „Již se stalo tradicí, že na statek každé léto zveme oblíbené muzikanty z řad českých hudebních legend. Proto jsme rádi, že i tentokrát budeme moci na Bernardu společně s fanoušky přivítat tak výrazné osobnosti, jakými pánové Michal Horáček a Janek Ledecký bezesporu jsou," pověděla Romana Vlková, organizátorka kulturních akcí na statku Bernard.

Unikátní hudební pořad „Na cestě" je pokračováním úspěšného turné Mezi námi. Nyní Michal Horáček přichází se zcela novým programem, kde jeho texty ožívají v podání Lenky Nové, Ondřeje Rumla, Františka Segrada a výtečného orchestru sólistů. „Během recitálu se na pódiu objeví také sám autor, jenž interpretované písně okomentuje a doprovodí mluveným slovem. Jsem přesvědčená, že to bude velice příjemné setkání a návštěvníci se dočkají dokonalého uměleckého zážitku," poznamenala Romana Vlková. Další hudební událostí nepochybně bude i vystoupení populárního zpěváka Janka Ledeckého. „Těšit se můžeme na nejnovější písně z posledního alba Na konci duhy a samozřejmě také na oblíbené hitovky, které tohoto muzikanta tolik proslavily," doplnila Romana Vlková s tím, že oba koncerty budou začínat v 19 hodin.

V předchozích letech na statku Bernard vystoupili například Václav Neckář, Lenka Filipová, František Nedvěd, Marta Kubišová, Aneta Langerová či Spirituál kvintet.