Na Štědrý den půjdou v Bublavě nakrmit lesní zvěř

Přímo na Štědrý den vyrazí lidé z Bublavy a okolí nakrmit lesní zvěř. Do tradice staré více než patnáct let se opět zapojí desítky lidí. Zprvu přitom chodilo jen pár otců s dětmi, aby si hospodyňky mohly nachystat vše potřebné na Vánoce. Postupem let ale přibývali další a další lidé, dnes již celé rodiny. „Kromě krmení lesní zvěře budeme na vrcholku Aschberg zpívat vánoční koledy, popijeme horký čaj a svařené víno a chybět nebude ani tradiční vánočka," zve návštěvníky starosta Bublavy Igor Jirsík s tím, že na vrcholek se vyrazí v 10 hodin od budovy obecního úřadu.

Březová pořádá na Štědrý den setkání se svými občany

Město Březová u Sokolova pořádá tradiční Štědrovečerní setkání s březovskými občany. Akce se uskuteční v sobotu 24. prosince od 16.30 hodin před radnicí. Adventní atmosféru zpříjemní koledami březovští muzikanti z dechového orchestru Březováček. Zajištěno je i malé občerstvení, svařené víno a medovina.

Nadšenci zdolají Štědroranní výklus

Kdo by si chtěl protáhnout dnes své tělo, může se postavit na start Štědroranního výklusu, který se koná na náměstní T.G.M. v Kraslicích. Pořádá ho na svoji podporu Nadační fond ještěřice. Na účastníky čeká úsek dlouhý 2,5 km. Rozlévat se bude rybí polévka, horký čaj a svařeé víno. Start je v 10 hodin.