Při křtu knihy se mimo jiné podávaly rohlíky, které měly demonstrovat jeden z hlavních elementů Březinova příběhu. Ten ze své knihy i krátce předčítal a přiznal, že má napsaný druhý díl a připravuje třetí.

„Pro mě je milým překvapením, že v Sokolově máme takový intelektuální talent. Knihu jsem přečetl za den a půl, text je úžasný, oceňuji pohotový jazyk a smysl pro humor," chválil Březinovo knižní dílo Josef Vomáčka. „Já opravdu nemám ráda sprostá slova, a že tady jich je. Kniha mě ale nadchla a vyzdvihuji i to, že ji vydalo nakladatelství Albatros," konstatovala Daniela Drobečková.

Spisovatel, který se v minulosti věnoval hudbě, se svěřil s tím, že by rád napsal i knihu pro děti. To je ovšem podle něj mnohem těžší než třeba detektivka, jeho další oblíbený žánr.

„Jsou určitá pravidla reálného světa, ale tady je to jedno. Jediné, čím jsem se řídil, byla nějaká gravitace na měsíci. Ale pohádku pro děti bych rád v budoucnu zkusil. Uvidíme," usmívá se Michal Březina, který se netají tím, že je inspirovaný dílem H. G. Wellse.

Kniha má zatím celkem příznivé recenze. Poutavá, zábavná a na trhu chyběla, píše jedna ze čtenářek.