„Rád bych návštěvníky večera seznámil s kulturou, která vznikla tady, ve střední a západní Evropě, po dlouhá staletí určovala její vývoj a která položila základy tomu, jací jsme dnes my. Nebude to přednáška v klasickém smyslu, raději bych si návštěvníky popovídal o tom, co je bude zajímat," nastínil ještě před začátkem večera Pavel Reichard. Zájemců o Kelty dorazily přibližně tři desítky. Během večera se návštěvníci dozvěděli něco o keltském náboženství, rituálech, oblečení, zvyklostech, jídle nebo ženách. „Měl to pěkně rozškatulkované a celkově téma pojal hodně zeširoka," zhodnotila vedoucí knihovny Marcela Hadravová.

Své povídání zpestřil Pavel Reichard i projekcí a také tancem, oblečením a jeho syn zpěvem. „On a jeho žena jsou členy skupiny Valkenava a předvedli divákům keltské tance," uvedla knihovnice. Starší syn poté i zazpíval, vlastní autorský text předvedl ve zrapované podobě.

Lidem se keltský večer v knihovně líbil. „Pavel Reichard je studnice vědění, klidně by o tomto tématu mluvil nejen celý večer, ale klidně i celou noc," vyzdvihla za všechny Hadravová. Jak doplnila, pokud bude mezi lidmi zájem, mohl by na tento večer navázat pořad konkrétně zaměřený na určité keltské téma.