Kraslický Revival fest – to je THE BEST! Právě tento slogan vymyslel pro letošní ročník sobotního festivalu jeho fanoušek Petr Gotfried. Jednou větou se mu tak podařilo vystihnout výkony revivalových formací i atmosféru celého festivalu.

Jako první se na pódium postavili revivaloví Red Hot Chilli Peppers, kteří to pořádně rozbalili, a fanoušci je, stejně jako ostatní kapely, vyburcovali k přídavkům.

Už během prvního vystoupení přitom lidé chodili do stánku u vstupu a zapojili se do sbírky pro šestiletou Aničku Křehkou z Kraslic, která bojuje s leukémií. „Během tří hodin máme už přes pět tisíc," hlásil ze stánku Aleš Vlček. Během festivalu přitom chodili další a další lidé.

Při Revival festu to rozbalilo hned pět kapel. Zejména mužská část publika si nenechala ujít koncert P!nk, kdy kapelu kromě zástupců mužského rodu tvoří hned tři ženy. Když se pak v zahradě kulturního domu objevil ´nefalšovaný´ Ozzy Osbourne, v publiku to začalo opravdu vařit. Ozzy neopomenul předvést jemu vlastní gesta, odzpíval ty největší ´fláky´ a početnému publiku ukázal i svou zadnici.

Při Revival festu se zpívalo i česky, a to v podání kapely Wanastowi Vjecy revival. Lidé si tak zazpívali největší hity od Roberta Kodyma a zazněly i skladby od legendární Lucie. Večer pak završil Bruce Dickinson & Iron Maiden.

Samotní pořadatelé si průběh Revival festu pochvalovali a slibují fanouškům, že ani příští rok nebudou o festival ochuzeni.
„Mohu už nyní prozradit, že přijede Divokej Bill a Guns N´ Roses revival. Fanoušci se opět budou moci těšit na špičkové kapely," řekl za pořadatelskou Agenturu on-off Tomáš Cvek.