SOKOLOV
V sokolovské knihovně se včera začalo pletením čepiček pro předčasně narozené děti a Rudolf Macháček ve svém autorském čtení představil Střípky z práce soudního lékaře. Na dnešek je připravená beseda s Khaledem Hosseinim o knize A hory odpověděly a ve středu se můžete těšit na čtení pro děti, neformální povídání s Ludmilou Křivancovou a Elenou Kleinovou na téma Jak žít s psychickými problémy a přednášku Tomáše Kubeše o Sibiři. Ve čtvrtek zve Člověk v tísni na promítání filmu Na stupních vítězů a v pátek si návštěvníci užijí divadelní představení Od Madlenky k Madle.

CHODOV
I chodovská knihovna připravila akce pro děti i dospělé. Od pondělí do pátku probíhá miniškolení na PC. Ve středu můžete přijít na výtvarnou dílničku, v níž si účastníci vyrobí retro záložky. Ve čtvrtek děti nepřijdou o své Cvrčkohrátky a Pohádkohraní, tentokrát to bude Honzíkova cesta. Pro dospělé je na čtvrtek připravena přednáška, v níž zazní fakta a mýty o Ludwigu van Beethovenovi.

LOKET
Loketští knihovníci pojímají celý týden v retro stylu. Zajímavá pozvánka je hned na dnešek. „Existuje skupina bláznivých knihovníků, oficiálně Klub angažovaných knihovníků, kteří dělají scénická čtení," zve do knihovny její vedoucí Marcela Hadravová. Tentokrát si vzali na paškál Shakespearovu klasiku Romeo a Julie, ovšem po hanácke. Ve čtvrtek zazní přednáška Evy Vlasákové k probíhající výstavě památníků a v sobotu si v rámci workshopu můžete památník i vyrobit. Týden zakončí nedělní výlet do Retromusea v Chebu.

KRASLICE
V Kraslicích se každou středu v říjnu koná Sředeční čtení. Ve středu si v knihovnické dílně na téma moudré sovy v sovím domě můžete vyrobit vlastní dekoraci. Knihovna v průběhu týdne dále nabízí labužnické čtení, nově zahájila půjčování deskových her pro děti a elektronické čtečky pro dospělé. V pondělí byl zahájen 12.ročník literárně-výtvarné soutěže Pohádkový podzim a ve středu začne výstava textilních výrobků OS Krušnohorská krajka s hosty.

Podrobné informace najdete na webech jednotlivých knihoven.

Autor: Lucie Žippaiová