Během večera vystoupily zpěvačky Iveta Poslední a Lucie Šebková, představil se i kraslický pěvecký sbor Vivat Musica. „Pět tisíc korun jsme utržily ze vstupného. Zbytek z prodeje nadačních předmětů a charitativního svařeného vína," řekla předsedkyně Ještěřice Miluška Merklová.

Poslední ze série vánočních benefičních koncertů se bude konat už tuto sobotu, tentokrát v kostele ve Stříbrné, kde vystoupí opět Lucie Šebková a také kraslické dětské pěvecké sbory. Začátek je v 18 hodin. Ani to ještě ale nebude pro letošní rok všechno. Vůbec popoprvé se totiž pod taktovkou Ještěřice uskuteční v Kraslicích recesistická akce Štědroranní výklus. Lidé se v devět ráno sejdou na náměstí T.G.M. a budou moci zdolat úsek 2,5 kilometru. „Jak to po ránu na Štědrý den provedou, je rozhodně na nich, zda zvolí klus, přískok, přísun nebo jízdu na čemkoliv," říká s úsměvem Miluška Merklová. Startovné je podle jejích slov dobrovolné.

„Naší snahou je, aby z lidí spadl stres a opět jsme se mohli všichni pobavit," doplnila. Po Novém roce se pak začne nadační fond připravovat na uspořádání druhého ročníku Her bez hranic, které letos sklidily nebývalý úspěch.