V obci a v okolí je spousta lidí, kteří mají šikovné ruce a vyrábí různé dekorace a výrobky. Některé pro účel jiné pro radost. Hanu Mitrovou napadlo dát jim šanci se trochu zviditelnit.Slovo dalo slovo a obec uspořádala vůbec první jarní trhy šikovných ručiček. V tradici chtějí pokračovat.

Hana Mitrová se sama věnuje zajímavé technice a to Qullingu. Jde o zdobení pomocí stáčených papírových proužků. „Věnuji se technice dva roky. Přivedla mě k tomu kniha, kterou jsem si pořídila a ve které byly zobrazeny nádherné výrobky. Pak jsem nakoupila materiál a začala vyrábět. Musím říct, že mě to baví," říká Mitrová.

Výtvory vypadají jako by byly vyšívané a přitom jsou z papíru. „Zdobená kraslice mi zabere deset hodin práce. Ale je to pro mě relax," říká Mitrová. Inspiraci bere z knih, internetu nebo dává průchod své fantazii. Qulling používá jako relax nebo touto technikou vyrábí dárky pro své blízké.

Jarní trhy měly v Dasnicích premiéru. „Pokud budou mít lidé zájem, zopakujeme nejen je, ale přidáme i vánoční," dodala Mitrová.