Intenzivně připravuje Hry u hranic bez hranic, a to po vzoru světově známé televizní soutěže Hry bez hranic.
Cíl je jasný, dát o sobě po sérii vánočních benefičních koncertů opět vědět a získat další prostředky pro nadační fond.
Hry u hranic bez hranic jsou naplánované na 25. dubna. Dějištěm budou Městské sady v Kraslicích na Sokolovsku. Nadační fond teď vyzývá odvážlivce v regionu, aby sestavili týmy a přijeli si zasoutěžit. „Tématem vůbec prvního ročníku jsou hadi a štíři," uvedla předsedkyně Nadačního fondu Ještěřice Miluška Merklová, jak bude napínavé klání vypadat.

Jednotlivé týmy se podle jejích slov budou snažit vybojovat pro své město hrdý titul vítěze. Do vítězného města či obce se pak přesune následující ročník her. „Výtěžek z akce bude použit na činnost Nadačního fondu Ještěřice."

A jak budou samotné hry v Kraslicích vypadat? Zúčastní se jich maximálně osm týmů, které budou reprezentovat své město nebo obec. Tým bude mít sedm členů a podmínkou je, že dva z nich musí být ženy. Každý zaplatí startovné sto korun. „Soutěže budou sportovně-zábavné, nikterak extrémně náročné," poznamenala Merklová. Na soutěžící přitom budou čekat hned čtyři disciplíny. „V každé z nich bude bojovat určitý počet členů týmu. Soutěže budou zábavné, kreativní, hravé a diváci se určitě zasmějí," pokračovala.

Fond už pracuje na výrobě rekvizit, kulis a kostýmů včetně potřebného soutěžního náčiní, přičemž drtivou většinu vyrábí dobrovolníci vlastnoručně. Přímo na místě pak bude každému soutěžnímu týmu přidělena unikátní barva, kterou se bude v soutěži prezentovat.

Soutěžní týmy se mohou začít hlásit už nyní. Přihlášky je možné zaslat na nf.jesterice@gmail.com. Uzávěrka je 21. března.

Nadační fond Ještěřice má za sebou úspěšné období. Po sérii benefičních koncertů je aktuálně na kontě fondu přes 38 tisíc korun. „Nadační fond již plně působí v celém kraji, a to jako podpora humanitárních projektů a aktivit sociálního charakteru. Konkrétně nadační fond finančně podporuje postižené a sociálně znevýhodněné fyzické osoby a jejich rodiny, které potřebují speciální zdravotní nebo sociální služby, na něž stát nepřispívá, popřípadě státní příspěvek není dostačující. Podporujeme ale i právnické osoby podílející se na pomoci handicapovaným osobám," doplnila Merklová.