Ze 14 nehod byly dvě s vážným zraněním a 2 osoby musely být letecky transportovány do nemocnice.

První vážná nehoda se stala před 12 hodinou. Na silnici v Podlesí směrem na Karlovy Vary nezvládl řidič vozidla Volkswagen Transporter řízení a vjel do protisměru. Tady se střetl s vozidlem Iveco, které jelo v opačném směru. Při nehodě došlo ke zranění 3 spolujezdců z vozidla Volkswagen, jedna osoba utrpěla vážné zranění.
Druhý případ, kdy musel pro zraněného přistávat vrtulník, se stal odpoledne na silnici ve směru od Mariánských Lázní na Cheb. Při předjíždění nákladní soupravy poblíž obce Dolní Žandov nezvládl řidič Opelu řízení, dostal smyk a přejel do protisměru. Srazil se s protijedoucím vozidlem Škoda Roomster. Tři osoby utrpěli zranění, spolujezdkyně z vozidla Opel byla letecky transportována do nemocnice. Škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na částku 230 000 korun.

„O rizikovém úseku na průtahu Karlovými Vary poblíž čerpací stanice jsme již několikrát informovali. Policie ve spolupráci s Ředitelstvím silnic a dálnic se domluvila na instalaci proměnných dopravních značek, kdy bude povolená rychlost 70 km/h za mokra snížena na 50 km/h. Do doby instalace značek byla umístěna v nejproblémovějším úseku přenosná dopravní značka 50 km/h doplněna dodatkovou tabulkou za mokra. I přesto se tam stala dopravní nehoda,“ uvedla mluvčí krajské policie Kateřina Böhmová.

Řidič při průjezdu táhlé levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace. Na mokré silnici dostal smyk a narazil do svodidel. Škoda na vozidle a svodidlech je předběžně vyčíslena na částku 60 000 Kč. „Zjistili jsme, že v tomto úseku nejčastěji bourají lidé z Karlovarska, tedy paradoxně ti, kteří to tady dobře znají,“ poznamenala Böhmová.

Bouralo se také například na dálnici D6, u Bečoa nad Teplou, v Sokolově nebo v Nejdku. Tady řidička vozidla Volkswagen Polo nepřizpůsobila rychlost vozidla stavu a profilu komunikace a v levotočivé zatáčce na mokré silnici přejela do protisměru. Střetla se čelně s nákladním vozidlem. Řidička byla převezena Rychlou záchrannou službou do nemocnice. Škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na 90 000 Kč.

Místa tří dopravních nehod, které se staly na Bečovsku.
Tři nehody na Bečovsku