„Auto jsem měl ráno doslova pod ledem. Bylo umění se do něj dostat," říká řidič Tomáš Petrák. Ztíženou chůzi přitom měli i chodci, neboť zledovatělé byly i chodníky. Až díky odpolední mírné oblevě se situace začala lepšit.

„Vzhledem k přicházející oblevě, kdy celou noc poprchávalo a padala mrznoucí mlha, se vytvořila na většině silnic v Karlovarském kraji ledovka. Špatně sjízdné nebo vůbec nesjízdné bylo hned několik komunikací," uvedla mluvčí krajské policie Zuzana Týřová. V kraji se stalo deset nehod. „Naštěstí se jednalo pouze o drobné ťukance a k žádnému zranění nedošlo," poznamenala.Zdroj: (pčr)

Hrůzně vypadající nehoda se stala na silnici v Podlesí ve směru na Otovice. Při projíždění zatáčkou tam dostal smyk řidič Volkswagenu, přejel do protisměru, kde narazil do stojícího vozidla značky Mitsubishi. „Po nárazu vyjel mimo komunikaci, kde ještě narazil do dopravní značky, kterou nárazem vyvrátil. Poté se s vozidlem převrátil přes střechu, které se vrátilo zpět na kola a zůstalo stát. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče a jeho spolujezdkyně, kteří byli převezeni k lékařskému ošetření do nemocnice. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 75 tisíc korun," doplnila.

Meteorologové varují, že silnice budou v ranních hodinách dále namrzat. Očekávají však v dalších dnech oteplení. Teplota by se mohla vyšplhat až na šest stupňů Celsia.