Někteří by si mohli myslet, že se Bandits z Kaceřova uchýlili do hlubokých lesů, nepřáni si být rušeni na svých výbojných výpravách, ale opak je pravdou. Kromě toho, že se jim podařilo navázat spolupráci s nově vznikajícím baseballovým klubem Thiersheim Indians u našich západních sousedů (kam koneckonců vyráží o tomto víkendu na softbalovou prezentaci), zúčastnili se i mezinárodního turnaje Instax Fastpich Cup, který pořádali Pikes Praha v areálu pražského Tempa.

Jen při zhlédnutí soupisky přihlášených týmů bylo jasné, že tenhle turnaj nebude rozhodně procházka růžovou zahradou. Kromě českých týmů totiž přijaly pozvání i týmy z Francie, Německa a Chorvatska a týmy z těchto destinací rozhodně nepotkáváme na sportovních kolbištích každý den.

A co se vlastně dělo? Prvním týmem, který nás přivítal v sobotní ráno, byli Pharaons Jindřichův Hradec. Těmto ostříleným borcům jsme sekundovali do třetí směny vyrovnaným zápasem. Nicméně léta praxe a odříkání „egypťanů" se projevila a v závěrečné fázi přešla režie zápasu zcela do jejich rukou. Co naplat, kdo umí, ten umí.

V dalším zápase jsme narazili na reprezentační výběr Německa a to už byla jiná káva. Celý zápas jsme soupeřům dýchali na záda, bojovali do roztrhání těla, ale štěstí bylo na misce vah nakloněno k našim západním sousedům, ale kvůli prohře 7:6 se opravdu nemusíme utápět v slzách.

V odpoledních hodinách nás čekal zápas s Bulldogs Lednice, který se i přes naši prohru nesl ve velmi pohodovém duchu, a snad už chybělo jen nějaké to vínko a došlo by k dokonalému souznění duší.

Sobota byla tedy za námi a čekala nás neděle, která ve finále neměla nic společného s nicneděláním. Jako prvního nám rozpis naservíroval SK Sever Brno. V lítém boji jsme nakonec prohráli fotbalově-hokejovým výsledkem 5:2 a doufali ve zlom v dalších zápasech. A přišel. Zápas s Pikes Mighty byl po ostýchavém začátku zcela v režii Banditů a zaslouženě jsme jej vyhráli.

No a pak už přišla jen pomyslná třešnička na dortu, utkání s francouzským týmem Strasbourg Outlaws, týmem, který to měl do Prahy asi nejvíc z ruky. Tahle pohodová partička neustále se usmívajících lidí byla pro nás asi tím nejlepším zakončením turnaje a doufáme, že se s nimi v budoucnu potkáme, aby nám mohli svou porážku vrátit.

A závěrem? Bandits se rozhodně nemusí stydět za své premiérové vystoupení na mezinárodní scéně (byť posílení o hostující hráče), perfektně zorganizovaný turnaj pod taktovkou Pikes Praha, výborní soupeři s duchem pro fair play a hlavně pohoda, pohoda a pohoda spojená s obrovskou porcí zábavy. Vždyť ono to vlastně o tom je a můžete se o tom přesvědčit o víkendu 11. a 12. června v Chomutově v dalším kole Interpoháru, kde Bandits Kaceřov nebudou rozhodně chybět.

Bandits Kaceřov: Bohumil Chlad, Dušan Běláč, Václav Kohlíček, Jaroslav Horvát, Monika Kačmaříková, Danny Karol, Václav Plachý, Tomáš Stubner, Lumír Kačmařík, Jakub Chlad, Jindřich Vorel, Jiří Jinšík (SVŠ Plzeň), Petr Šesták (Beavers Chomutov), Dan Šťastný a Tomáš Veselý (Radotínský SK).