Lotyšsku podlehly svěřenkyně trenéra Beneše 65:69.

Úvod zápasu domácím nevyšel a poprvé se česká děvčata trefila až ve 4. minutě utkání. Do poloviny zápasu ale dokázala stav zápasu vyrovnat na 28:28. "Bylo vidět se se teprve hledáme. Pro některé holky to bylo vůbec první utkání, které s námi odehrály. Udělali jsme mnoho chyb, které dokázaly Lotyšky potrestat. Ano zápas se mi sice povedl, dala jsme jednadvacet bodů, ale raději bych byla, kdybychom vyhráli," řekla po utkání Alena Hanušová, které ze Sokolova přijelo fandit deset kamarádů a členů rodiny. "Moc to není, ale někdo si udělal čas a přijel," přidala.

Po změně stran se podařilo lvicím jít až do šestnáctibodového vedení, ale ani to nakonec na vítězství nestačilo. Češky podlehly Lotyškám 65:69. "Zápas to byl hodně tvrdý. Soupeř nás v ničem nešetřil, ale s tím se musí počítat. na mistrovství Evropy nás také nikdo šetřit nebude," přidal se kapitánka Kateřina Elhotová.

V sobotu nastoupí Češky proti Číňankám. "Už jsme s nimi hráli jeden neoficiální zápas a musím říci, že očekávám hodně tvrdý duel. Nicméně diváci uvidí tým, který produkuje úplně jiný styl hry než my. Myslím si, že se budou mít na co dívat," pozvali obě hráčky diváky do KV Areny na sobotní zápasy.

Další program, sobota 27. května

Česká republika - Čína 15:30

Srbsko - Lotyšsko 17:45

Ilustrační foto
Volejbalová kvalifikace, den třetí