Hlavní program odstartoval po třech předzápasech duelem jediného domácího zástupce v ringu, zkušeného Michala Ďuroviče. Dobrá volba. Šestatřicetiletý Karlovarák se objevil mezi provazy po pěti letech. Důvod? Loučení s kariérou. S Lukášem Radičem předvedl Ďurovič ve velterové váze své klasické vystoupení, plné bojovnosti, kde občas docházela „pára". Diváky ale duel pořádně rozehřál, musel. Svého soupeře domácí borec nakonec poslal do počítání a zvítězil za velkého aplausu fanoušků na body. V posledním, 36. zápase kariéry teprve páté vítězství. Tahle statistika vypovídá o naturelu Ďuroviče. V tom dobrém.

Karlovarák Michal Ďurovič se v sobotu loučil s kariérou v ringu. Mezi provazy předvedl své bojovné srdce. „Dal jsem do toho všechno," shrnul svůj zápas. Odměnou mu byla výhra nad Radičem na body.

Své svěřence měl v Puppu mezi následujícími sedmi zápasy i muž, který galavečer do lázní přivedl, česká boxerská ikona Lukáš Konečný. V lehké váze dohlížel na výkon Sebastiana Bytiqiho. Tomu se postavil do cesty Francis Miyeyusho a Konečného hlasité pokyny jako by se diváci ani neopovažovali přerušovat. Strhující bitva ale nemohla nechat sál navěky potichu. První tři kola vyzněla jasně pro Bytiqiho, druhá půlka zápasu pro trojnásobného mistra střední Afriky z Tanzánie. Rozhodčí označili utkání za remízové. „Nejsem s ním spokojen, zápas se mu vůbec nepovedl, byl zabitej, unavenej. Bylo štěstí, že první tři kola u rozhodčích vyhrál," uvedl po utkání na adresu Bytiqiho Konečný, který označil verdikt sudích za šťastný.

Bytiqi zřejmě nebyl zcela ve formě. „V týdnu před zápasem byl nemocný, čtyři dny netrénoval, ale strašně chtěl boxovat v Puppu před tolika lidma. Říkal, že je zdravý, ale asi neměl úplně pravdu," poznal Konečný.

Jeho pozornost směřovala také ke dvěma titulovým zápasům večera. Lucie Sedláčková udolala v pérové váze poměrně nečistě boxující soupeřku z Bosny a Hercegoviny, a mohla si tak připnout pás juniorské světové šampionky WBC. Co říkal vystoupení „děčínské mlátičky" Lukáš Konečný? „Spokojenej relativně. Neposlouchá úplně moje rady, ale boxovala dobře. Nelíbilo se mi 7. a 8. kolo, za to jsem ji seřval, nesoustředila se, vadily jí vlasy. Bylo vidět, že myslí na blbosti, a ne na to, že má titulový zápas. Naštěstí se z toho dostala rychle zpátky, pak to už bylo v pořádku."

„Strašně moc chci poděkovat fanouškům, všem lidem, kteří přišli, udělali jste mi krásnou atmosféru," řekla po zápase se slzami v očích Lucie Sedláčková.

Závěrečný souboj večera patřil v minimuší váze Fabianě Bytiqi. Ta nedala Vunjabeiové z Tanzánie šanci a obhájila tak juniorský titul WBC. „Fabča? Tam jsem víceméně spokojen, od začátku až do konce. Samozřejmě něco jde vždy udělat lépe. Protože to byl jasný průběh, chtěl jsem, aby ji ´udělala´ před limitem, ale soupeřka byla tvrdá, bojovná, bylo vidět, že je dobře připravená," uznal Konečný. Ten strašil v průběhu duelu svou ovečku dvacetikilometrovým výběhem, pokud neuvidí knokaut.

Přesně o půlnoci začal duel mezi Fabianou Bytiqi (vlevo) a její soupeřkou z Tanzánie. „Je to docela zážitek (o boxu v noci), ale stálo to za to. Moc vám všem děkuju. Snesla všechno, snažila jsem se o knock-out, ale bylo to asi nad mé síly," uvedla česká boxerka po utkání.

O republikový pás v Karlových Varech boxoval i matador Luboš „Pitbull" Šuda, v posledním zápase kariéry. S Davidem Venclem předvedl i kvůli nemoci opatrnější zápas, v závěru ale jeho soupeř pořádně inka- soval a od počítání ho zřejmě vysvobodil jen gong. Vencl si však z porážky a „upraveného" obličeje nic nedělal. Boxoval totiž se svým dlouholetým vzorem, a na zápas tak bude dlouho vzpomínat. „S láskou a úctou," doplnil.

„Hotovo" bylo v Puppu půl hodiny po půlnoci. Možná ne naposled. „Líbilo se mi to velice. Prostředí je tady luxusní, má to tradici, jméno. Bylo by pěkné, dělat to tady třeba dvakrát do roka, to ale samozřejmě záleží na více lidech," vybídl na závěr povedeného večera před tisícovkou diváků Lukáš Konečný.