Dramatické utkání přineslo dva body za vítězství 5:4 v prodloužení. Naproti tomu se fanoušci (přijela celá stovka!) a hráči dočkali nepříjemných vzpomínek a pokažené nálady. Emoce se rozdávaly jako na bleším trhu, nadávky létaly jak z praku a trestné minuty jen naskakovaly a naskakovaly. Zejména to stálo Sokolov ztracený bod a vítězství v normální hrací době. Do zápasu nastoupila nejsilnější možná sestava. Bez zraněného Abrháma se na hřiště po zranění konečně vrátil Soukup a letošní premiéru v dresu A týmu si odbyl matador Izakovič.

Tři kompletní útoky a dvě silné obrany držely první třetinu vysoké tempo, Cheb jasně přehrávaly (po první třetině na střely 16:6 pro Sokolov). Baník byl více na míčku, aktivnější v napadání a celkovém pohybu. Chebští chybovali a je jenom škoda, že toho Sokolov nevyužil a do kabiny odcházel za stavu 1:1. Jediným střelcem se stal díky šikovné teči Hykš po Ladžonově „mířené".

Bohužel ve druhé třetině přišla řada zbytečných vyloučení, a dokonce dvouminutové oslabení ve třech proti pěti. „Hlavní roli hrála nedisciplinovanost, zbytečné rozmluvy k rozhodčím, a tím velice špatná koncentrace. Vše pramenilo z velkého přemotivování. Věděli jsme, že musíme uhlídat dva chebské hráče – Svatka a Kalinu, což se bohužel také nepovedlo na výbornou," kritizoval tentokrát nehrající Abrhám.

Sokolov se v 15. minutě druhé třetiny dostal do trháku. Nejdříve poslal do branky svůj první zásah Jakub Černý, patnáct vteřin nato se z nacvičeného signálu prosadil Rampa. „Cheb naše signály zná, řekli jsme si teda, že je trochu pozměníme, zmateme soupeře. To se povedlo, Chebáci změnu nečekali a my se z toho dokázali prosadit," radoval se Ladžon, kterého změna signálu napadla.

Už to vypadalo na slibný konec třetiny, když se deset vteřin před sirénou hra opět zastavila. Na trestnou putoval Růžek za sekání, v návaznosti na to neudržel nervy na uzdě Kuba Černý a šel si rovnou odsedět 2+10. Oba tak putovali za již potrestaným Soukupem a Cheb měl k dispozici dvouminutovou přesilovku pět na tři. Ihned se z volného úderu prosadili, v očekávání velké smršti ve třetí třetině tak oba celky odcházely do kabin za stavu 2:3.

Dvojnásobné oslabení ale Sokolov zvládl s bravurou. Především Konvalina s Brandlem se zaskvěli při blokování nebezpečných střel. „To oslabení, jak všichni vědí, bylo kritické. O přestávce jsme si v kabině řekli, jak to budeme bránit, věděli jsme, kdo bude střílet, a podle toho se i přizpůsobili," pochvaloval si obrannou činnost v oslabení kapitán Stejskal. Sokolov bránil hubený náskok, ubránit jej ale nedokázal. Cheb skóre otočil a pět minut před koncem myslel na vítězství. Pak ale Rampa využil chybné rozehrávky chebského Svatka a nabídl míček Černému. Ten se nemýlil a skóre srovnal. Emoce pomáhal na střídačce krotit zarostlý bard Mosler, možná i díky němu Sokolov stále věřil ve vítězství.

Zápas dospěl do prodloužení. V něm zaúřadoval opět Černý a po Batistově nahrávce zkompletoval hattrick. „Tím alespoň napravil své školácké vyloučení. V zápase si odseděl dohromady 14 minut. Pro mě důležité body do tabulky a další zkušenosti propříště. Spokojenost pouze částečná. Zároveň chci vyzdvihnout výkony obou brankářů, jak našeho Páji Novotného, tak Heczka na druhé straně," hodnotil Abrhám. Velkou pochvalou nešetřil trenér ani na nejmladšího hráče Baníku – Kubu Brandla – který prokázal svědomitou práci a sebezapření.

Přes solidní florbal a disciplinovanou obranu, s kvalitním pohybem a ambicí se Sokolov může odrazit do dalších zápasů. Odrazit se může i Patrik Soukup, který odehrál velmi dobré utkání hned po návratu z marodky. Další víkend čeká Sokolov výjezd na jih, utká se s posledním a prvním týmem tabulky (Domažlicemi a Slavií Plzeň).

Pro Sokolov jedno z mnoha vítězství, příští víkend jede dál!

Sestava Sokolova: Novotný, Motl – Konvalina, Soukup, Stejskal, Černý (3+0), Batista (0+1), Brandl, Ladžon (0+1, Hykš (1+1), Rampa (1+0), Tesař, Petrák, Slavík, Růžek, Izakovič.

Autor: Robert Rampa