Jako první na palubovku nastoupili v severském derby celky Švédska a Finska. Nutno podotknout, že Švédsko mělo na začátek kvalifikace nejtěžší los a zle na to doplatilo. Po porážkách 2:3 se Španělskem a 0:3 s českým výběrem podlehlo i Finsku, a to 0:3.

Finové na svého protivníka vlétli jako uragán a první set ovládli 25:14. V dalších sadách Švédové přidali, ale nebylo jim to nic platné. Následně zvítězili Finové 25:19, 25:21.

Ve druhém utkání dne pak Kypr udolal Severní Iry poměrem 3:0 po setech 25:20, 25:16, 25:22. Ukázalo se tak, že zástupci Spojeného království jsou opravdu nejslabším týmem kvalifikační skupiny F.

Třetí zápas byl nejdelší. Česká republika nakonec po více jak dvouapůlhodinové bitvě podlehla Španělsku 2:3 po setech 22:25, 25:20, 25:22, 21:25 a 10:15.

Míčová hala u KV Areny tak viděla druhý pětisetový zápas a podruhé ho odehrálo Španělsko. Stejným poměrem tým z Pyrenejského poloostrova porazil také Švédsko.

"Bylo to velice náročné utkání, které rozhodovaly maličkosti. Detaily a koncovky v prvním a čtvrtém setu, ve kterých měli Španělé více síly a možná i štěstí. V sobotu a v neděli nás čekají další zápasy. Rozhodovat asi bude neděl klání s Finskem," shodlo se několik bodců z českého národního týmu.

Basketbalistky Srbska (v červeném) v úvodním zápase šestého ročníku mezinárodního turnaje v karlovarské KV Areně porazily celek Číny.
Na úvod úspěšné Srbky a Češky