O víkendu sehrály ženy Basketbalového centra mládeže Sokolov ve druhé lize dvě utkání na domácím hřišti. V sobotu porazily České Budějovice, v neděli se musely sklonit před Strakonicemi.

BCM Sokolov - Basketball České Budějovice 80:62 (22:14, 38:29, 54:38).

Začátek sobotního zápasu vyšel domácímu družstvu na jedničku. „Po pěti minutách hry vedly naše hráčky rozdílem deseti bodů, když měly skoro stoprocentní úspěšnost střelby a dařilo se jim také v obraně," přiblížil trenér BCM Jiří Widž.

Domácím se vydařil i úvod druhé čtvrtiny, kdy zvýšily svůj náskok na 15 bodů. „Pak se ale hra vyrovnala a hostujícímu družstvu se dařilo postupně snižovat náskok domácích," pokračoval kouč BCM.

V polovině utkání vedl Sokolov rozdílem devíti bodů. Třetí desetiminutovku vyhrály domácí hráčky rozdílem šesti bodů a do závěrečné čtvrtiny nastupovaly se slibným náskokem šestnácti bodů.

„Poslední čtvrtina byla opět vyrovnaná, ale náskok jsme si udrželi, a dokonce ho ještě o dva body zvýšili a připsali si tak letošní druhé vítězství v soutěži," pochvaloval si po utkání Jiří Widž.

Body BCM:Štrudlová 32, Obořilová 13, Heidlerová 12, Křížová 11, Ondráčková 5, Kyjovská 4 a Fazekašová 3 body.

BCM Sokolov - BK Strakonice 60:78 (19:24, 36:44, 49:58).

V neděli proti vedoucímu družstvu soutěže podaly domácí hráčky velmi dobrý výkon. „První čtvrtina byla až do poslední minuty vyrovnaná, stejně jako první polovina druhé čtvrtiny," popsal průběh prvního poločasu sokolovský trenér.

Definitivní rozhodnutí přišlo až v závěrečné desetiminutovce zápasu, kdy zkušené družstvo Strakonic postupně odskočilo na rozdíl dvaceti bodů. „Naše hráčky se však nevzdaly a bojovaly až do úplného závěru," pokyvoval uznale Jiří Widž na adresu svých svěřenek.

Body BCM:Štrudlová 22, Ondráčková 19, Obořilová 7, Heidlerová 6, Kyjovská 4 a Křížová 2 body.