Swidnice

Na mezinárodní turnaj za účasti boxerů z Litvy, Ukrajiny, Německa a domácího Polska přivezl trenér Jan Malý šest borců TJ Baník Sokolov.

Výhru si na své konto připsal Dominik Mezei ve školní mládeži do 52 kilogramů. „Potvrdil svůj výkonnostní vzestup, polského soupeře porazil v Sokolově, teď znovu. Celkem vyrovnaný zápas, přestože ve 3. kole již krvácel z nosu, svojí bojovností dotáhl vystoupení do vítězného konce," uvedl k zápasu trenér.

Jednoduchou úlohu v kadetech do 54 měl Jan Kapr. „Jeho protivník byl o třídu horší, náš svěřenec si spíše zaspároval, soupeř i tak v prvním kole vzdal," přibližuje Malý.

Rovnou do finále šel i třetí ze sokolovských zástupců Simon Mezei. Ten s Polákem Jaszonbkem předvedl pořádnou přetahovanou. „První kolo měl soupeř, druhé bylo nerozhodné, třetí už měl mírně navrch Simon, ale bodově už Poláka nedotáhl," říká kouč Baníku. Simon Mezei tak prohrál 1:2 na body. „Byl to ale pěkný zápas," uznal Malý.

V kadetech do 75 kilogramů boxoval ve finále Patrik Furch proti domácímu Grabowskému, jehož kvalitu Sokolováci pravidelně zkoušejí. „I teď byl úspěšný. Patrikovi se zápas příliš nepovedl a prohrál 0:3 na body," pokračuje ve výčtu trenér hornického klubu.

Junior František Sedlák skončil pouť turnajem v sobotních vyřazovacích bojích. „Soupeř ho převyšoval výkonnostně i výškově. Nedařilo se mu najít protizbraň, po druhém kole jsme utkání vzdali. Nemělo cenu riskovat zranění," vysvětlil Malý.

Jako jediný odboxoval v Polsku dva duely Petr Brodský, který se zjevil v sokolov- ské výpravě tak

nějak na poslední chvíli. V mužích do 69 kilogramů ale nenašel ve Swidnici přemožitele. „Podal z našich borců nejlepší výkony," pokyvuje trenér. V semifinále si Brodský poradil se zkušeným Kowalským. „Měli jsme trochu obavy při Petrově otevřeném krytu z tvrdých direktů Poláka, ale dokázal po úhybech šikovně přecházet do protiútoku a vyhrál 3:0 na body," mohl být

spokojen Malý.

Podobné to bylo v duelu o zlato s dalším domácím zástupcem, Dibi-

onkou. „Skoro stejný projev, akorát musel zkracovat vzdálenost a bodoval sériemi. Ve třetím kole už měl Petr více sil," poukazuje sokolovský trenér. Brodský i tady zvítězil na body.

Nové Strašecí

Těžkou úlohu měl ve své premiéře v ringu v oblastním kole v Novém Strašecí Petr Křivka. Ve školní mládeži narazil na syna bývalého „profíka" Rudolfa Kraje. A ten ho vůbec nešetřil. „Petr se ale nedal, a vzdoroval všechna tři kola," pochválil přes prohru benja- mínka oddílu trenér Dušan Černý.

Porážku na body si připsal v Novém Strašecí i Jan Kapr proti Bobkovi z Mostu a Patrik Furch proti Gazdíkovi z Mělníka. „Oba se velmi snažili, ale měli vynikající, těžké soupeře," poznamenal kouč TJ Baník Sokolov.

Podobně se vedlo i Františku Sedlákovi v utkání s mělnickým Hornem. „Franta nebyl úspěšný v obraně, nestačil na nástupy soupeře," popisuje Černý.

Prohru zaznamenal také Michal Matějovič. I tady měl sokolovský borec nadmíru silného soupeře, v tomto případě několikanásobného mistra republiky Kubáta. „Protivník byl rychlejší, lépe takticky připravený," konstatoval trenér Luboš Matějovič.

Jedinou výhru tak vybojoval zřejmě v poslední době v dobré formě boxující Petr Brodský. Ten vybodoval Mikeše z Mělníka. „Soupeř měl výborný nástup do prvního kola, ale Petr unikal side stepy do stran, a tvrdé údery tak nenašly svůj cíl," říká Černý. Druhé kolo již bylo vyrovnané. Třetí potom Brodský zcela ovládl. „Ukázal, že ring patří jemu, zaslouženě vyhrál," radoval se trenér.