Areál zdraví v Sokolově se po letech mění k lepšímu. Díky dotacím přibyla nová hřiště, ale například i most přes Lobezský potok v areálu – v ulici Stará Ovčárna. Lidé proměny chválí a zároveň vzpomínají na cyklotrialovou trať, kterou zde kdysi svépomocí vybudovali. Nyní je zarostlá vysokou trávou a zanedbaná. Dočká se rekonstrukce i ona?

„Nedávno jsem byl s dětmi v areálu zdraví. Překvapilo mě na jedné straně opravování a vylepšování sportovních ploch a na druhé straně v takzvaném cyklotrialu nálet dřevin a vysoká tráva. Je to škoda, nechat toto místo zarůst. Bude se i s tím něco dělat?" ptá se jeden ze Sokolováků.

V areálu zdraví byla v minulosti vybudována trať, která měla zřejmě sloužit na tehdy populární bikros. Neměla však žádné parametry a její design je pro jízdu na kole naprosto nevhodný.

„Původní záměr tehdejších stavitelů se úplně nepovedl a byly zde nakupeny nějaké ´hromady´ z výkopů při stavbě sídliště Vítězná. Každopádně se jedná o vhodný prostor pro vybudování nové tratě pro MTB, protože je zde z minulosti vytvořena startovací rampa a celkově má trať poměrně velké převýšení. O dalším osudu této plochy bude jednáno ve vedení města," slíbil starosta Sokolova Zdeněk Berka.

V současné době vzniká v areálu Bohemia trať pro horská kola, která bude sloužit jak mladým, začínajícím jezdcům, kteří se chtějí zdokonalit v ovládání horského kola, tak zkušenějším jezdcům k jejich zdokonalování. Tato dráha bude dokončena během letních prázdnin.

Další dráha pro horská kola je takzvaný pumptrack, který je umístěn v areálu Baníku a lze jej využívat jak dospělými, tak dětmi ve věku již od zhruba 4 let.
„Myslíme si, že pro děti, mládež i dospělé jezdce na horských kolech budou po dokončení dráhy v areálu Bohemia podmínky v našem městě naprosto nadstandardní a v porovnání s jinými městy naprosto ojedinělé," dodal Berka.