Oba nominaci přijali s podmínkou, že nebudou v čele. „Považuji za nutnost pomoci pravici a narušit hegemonii levice. Chtěl by také dál působit ve městě , kde máme za sebou konkrétní výsledky," uvedl Petr Kulhánek. Totéž uvedl Jiří Klsák. Lídrem TOP09 a Starostů bude Roman Maleček.

„Zatím jde pouze o návrh. Ten ještě musí posvětit Výkonný výbor TOP09 a STAN v Praze," zdůraznil Petra Zahradníček, krajský předseda TOP09 v Karlovarském kraji.


Na kandidátce do parlamentních voleb bude mít TOP09 lichá čísla, postaví tedy lídra Romana Malečka, a Starostové sudá.
Trojkou by tak měl být současný poslanec Rudolf Chlad, pětkou Petr Schaller, na sedmé místo TOP09 delegovala Petra Zahradníčka, devátým bude Radek Pich z Mariánských lázní, na jedenáctém místě bude TOP09 reprezentovat Jakub Tichý z Lokte a třinácté místo na kandidátce patří za TOP09 Michalovi Toufarovi. Konce kandidátky uzavírá Petr Koudelka.


„Znovu ale říkám, že nejde o dogma. S návrhem seznámíme Starosty a ty pak doplní další jména na sudá čísla," zopakoval Petr Zahradníček. Ten symbolicky, aniž by tušil, že se snad budou konat předčasné parlamentní volby, vydal singl z připravovaného CD Pestalozzi, Co vlastně chceš? Jako tím shrnul současný marasmus v nejvyšších patrech vládní politiky.


O přízeň voličů bude také v předčasných volbách usilovat uskupení Ano , které už má rozmístilo billboardy po celých Karlových Varech. Na volby se chystá i Paroubkův LEV 21 .


Na schválení už čeká kandidátka KSČM, jejímž lídrem je současný poslanec Pavel Hojda a dvojkou krajský náměstek Jaroslav Borka.
O přízeň voličů bude usilovat i Strana práv občanů Zemanovci (SPOZ).


„Kandidátku sestavujeme, i když prezident Zeman zatím termín předčasných voleb nevyhlásil a sněmovna se ještě nerozpustila. Vývoj situace ale sledujeme a pro případ, že by se volby konaly, dáváme dohromady tým lidí, kteří nezklamou, nejsou zkorumpovaní ani zkorumpovatelní a jsou odborníky na svém místě. Kandidátku by pak odsouhlasila naše krajská konference," vysvětlil krajský předseda SPOZ Josef Kvasnička.


LEV 21 se na předčasné parlamentní volby připravuje s předstihem. „Pro nás je prioritou to, že chceme veřejnost přesvědčit, že republika nekončí ve Středočeské kraji. Že existuje i ten Karlovarský kraj, ačkoliv je nejmenší," uvedl karlovarský zastupitel Tomáš Hybner. Dodal, že po svých kandidátech bude chtít strana aktivnější práci. „Máme zanedbanou dopravní infrastrukturu, je potřeba aktivněji pracovat v turistickém ruchu a podobně," dodal Hybner. Lídrem kandidátky LEV 21 by podle našich informací mohl být právě Tomáš Hybner.