„V souladu se zákonem o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů proběhlo nabídkové řízení, v němž nebyl vybrán vhodný kandidát,“ uvedla Iveta Skupien, vrchní komisař Policejního prezidia. Průtahy se tak už příčí i hejtmance Vildumetzové.

Tu navíc rozzlobilo, že výběrové řízení skončilo bez jmenování nového šéfa. Podle dobře informovaného zdroje v něm neuspěl Jiří Matouš, současný náměstek pověřený zastupováním ředitele pro vnější službu krajské policie. „On je skutečně erudovaný policista, který měl šanci být na tento post jmenován. Většina členů komise se ale postavila proti němu,“ vysvětlil zdroj. Podle vrchního komisaře Ivety Skupien nyní probíhá další výběrové řízení, v němž mohou zájemci posílat přihlášky do 31. července. „Předpokládaný termín ustanovení nového ředitele Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje je 1. září letošního roku,“ zdůraznila Iveta Skupien.

Jenomže dlouhodobě uprázdněné místo krajského policejního šéfa už dráždí i hejtmanku Janu Vildumetzovou, která se nad neustálými odklady a průtahy v jeho jmenování minimálně podivuje. Bývalý policejní ředitel Oldřich Tomášek, který je policistou od roku 1977 a získal zkušenosti v řadových i vedoucí pozici na obvodních odděleních, pracoval jako vyšetřovatel Inspekce Ministerstva vnitra, v roce 1994 se stal policejním prezidentem a čtyři roky vedl Policii ČR a měl řadu dalších vedoucích funkcí, totiž odešel do důchodu 30. dubna. Policie tak podle hejtmanky měla dost času na to, aby se nový policejní ředitel ujal své funkce. Hejtmančin pohár trpělivosti tedy přetekl.

„Obrátila jsem se se žádostí o schůzku na policejního ředitele České policie Oldřicha Tuhého, abychom tuto záležitost prokonzultovali,“ uvedla nespokojeně. Policejní ředitel Tuhý jí vyšel vstříc, a společná schůzka se tak uskuteční ve středu 2. srpna v 9 hodin v Praze. „Už ji mám potvrzenou,“ uvedla hejtmanka. Policie tak bude atakována ze dvou stran a zřejmě jí nezbude nic jiného, než aby prázdný post ředitele urychleně obsadila.

Ilustrační foto.
Přepadli ženu a odjeli. Policie hledá modrou fabii se značkou 3K3 6456