„Sešly se nám stížnosti, že lidé během Vánoc nemohli sehnat otevřenou lékárnu, kde by vyzvedli léky. Připravujeme proto s vedením nemocnic takové řešení, aby lidé s akutními zdravotními problémy nezůstali o svátcích bez medikamentů," informoval krajský radní Jan Bureš.

Lékař může pacientovi poskytnout lék přímo v ordinaci jen v případě, že to neodkladně vyžaduje jeho zdravotní stav a lékárny jsou zavřené. „Pokud tak lékař učiní, je mu lék uhrazen zdravotní pojišťovnou," dodal Bureš.

Ve hře jsou nyní dvě varianty. Zajistit minimálně jednu nepřetržitě otevřenou lékárnu v kraji, nebo jednu s garantovanou otevírací dobou. „Nyní čekáme na vyčíslení nákladů na čtyřiadvacetihodinovou otevírací dobu, dvanáctihodinovou dobu a podobně. Pak rozhodneme," řekl radní. Kraj má možnost dosáhnout změny v lékárnách v krajské nemocnici, jelikož je jejím jediným akcionářem. Nyní mají lékárny v karlovarské i chebské nemocnici otevírací dobu v pracovní dny od 7:30 do 17 hodin. O víkendech a svátcích ale zůstávají uzavřeny.