Momentky z vašich soukromých archivů mohou být součástí minivýstavy multižánrového festivalu. „Rodinné sbírky skrývají svědectví o dávných i současných setkáních s vodním živlem v lázeňské zóně Karlových Varů a právě tyto fotografie iniciativu zajímají,“ říká k projektu Tereza Dvořáková z iniciativy Vzbuďme Vary.

Tématem je voda, v jaké formě, to už nehraje roli. „Je to experiment, tvůrčí projekt, který může napomoci vyskládat mozaiku toho, jak Karlovaráci vzpomínají na lázeňské centrum města. Například průtrže mračen, život na kolonádách, koupání v Thermalu, sjíždění Teplé, ochutnávky pramenů či babiččino první rande u Vřídla, ale klidně i veřejné záchodky. Zkrátka tekutiny v jakýchkoli podobách a skupenstvích,“ přibližuje výzvu Dvořáková.

Výstava se bude konat v září u příležitosti 3. ročníku multižánrového festivalu Vzbuďme Vary. Pokud byste se chtěli zúčastnit, stačí zaslat elektronickou fotku nebo sken na mail tereza@offcity.cz. Pokud znáte datum, příběh či vzpomínku vztahující se k fotce, neváhejte ji k fotografii připsat.

Snímky můžete posílat do 20. srpna.

Ilustrační foto
Arnika udělila Oskary za dobré nakládání s odpady