Již nadcházející neděli 11. září se od 13 hodin stane nádvoří historického statku dějištěm oslav Dnů evropského dědictví – European Heritage Days, jejichž hlavním pořadatelem je Karlovarský kraj. Stěžejní téma pro letošní rok zní Památky a komunity. Na Bernardu tak vystoupí taneční soubor Khamoro, připravena bude ochutnávka romské kuchyně a děti se mohou těšit na veselou pohádku. Během celého dne si návštěvníci budou moci prohlédnout prostory statku, zoo koutek se vrátky, řemeslné obchůdky a zapojit se do připravených her a soutěží. Vstup na akci je volný. A kdo bude chtít, může zavítat do Zábavně- naučného centra řeky Ohře, kde bude pro všechny otevřeno za poloviční vstupné.

Následující víkend, v sobotu 17. září, ožije obec každoroční Poříčskou poutí s nabitým hudebním programem napříč žánry. „Od 14 hodin bude postupně znít pop, rock, folk, swing i dechovka. Zkrátka všehochuť, aby si každý přišel na své. Hlavním vystoupením přibližně od 22 hodin pak bude show kapely AC/CZ, což je revival legendárních AC/DC," přiblížil chystaný program starosta Královského Poříčí Michal Skýba. Vedle pestré porce muziky nebudou na jarmarku chybět tradiční pouťové atrakce, kolotoče, stánky, jízdy na konících, vystoupení mažoretek, taneční show či noční ohňostroj.

„K tomu všemu můžeme nabídnout chutné občerstvení, speciality z místního grilu, dobré pivo a cukrovinky pro nejmenší," zmínila organizátorka kulturních akcí na statku Bernard Romana Vlková.

Za zmínku také stojí, že u příležitosti Poříčské poutě se v obci uskuteční sraz rodáků ze zaniklé vsi Jehličná a Královského Poříčí.
Závěr měsíce pak bude jako obvykle patřit příznivcům silných mašin. Ve středu 28. září na svatého Václava a v Den české státnosti totiž motorkáři dle tradice ukončí svoji sezónu. Spanilá jízda vyjede v 10 hodin z parkoviště u hypermarketu Globus a po předem domluvené trase zamíří na statek Bernard, kam dorazí zhruba po 11. hodině. Pořadatelem motorkářské akce jsou Lion Bikers z Karlových Varů.