Výluka se týká tratí mezi Bečovem nad Teplou a Žluticemi, druhou tratí s dočasným přerušením provozu je úsek mezi Karlovými Vary a Hroznětínem. Uvedla to mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.
Od pondělí 1. září od 8:00 do úterý 30. září do 14:00 se uskuteční výluka na trati mezi stanicemi Bečov nad Teplou a Žlutice.

Za všechny vlaky pojede v tomto úseku náhradní autobusová doprava podle výlukového jízdního řádu. U většiny spojů budou mírně změněny časy odjezdů. Autobusy náhradní dopravy pojedou ve Žluticích nejen k nádraží, ale i do města na autobusovou zastávku Žlutice, Nádražní ulice.

Od pondělí 1.září od 7:30 do soboty 29. listopadu 15:30 bude z důvodu stavby silničního obchvatu obce Hroznětín zastavena vlaková doprava na trati Karlovy Vary – Merklín. Za všechny vlaky pojede v úseku Karlovy Vary dolní nádraží – Merklín náhradní autobusová doprava, a to podle jízdního řádu vlaků. Z důvodu současné silniční uzavírky nebudou autobusy obsluhovat stanici Hroznětín. Autobusy zastaví v Hroznětíně pouze u hostince Rafanda poblíž zastávky Hroznětín zastávka.„České dráhy se omlouvají za komplikace spojené s výlukou. Informace o výluce a výlukový jízdní řád jsou k dispozici ve všech dotčených stanicích a zastávkách, na webu ČD www.cd.cz/omezeniprovozu a u operátorů Kontaktního centra na čísle 840 112 113," dodala Pistoriusová.