„Do kina Alfa je zvenku bezbariérový přístup již hotov. V nadcházejícím červenci se budou dodělávat i bezbariérové interiéry. Jde o schody před vstupem do hlavního sálu, kam necháme nainstalovat plošinu pro vozíčkáře. Bezbariérové bude i WC," sdělil ředitel městského domu kultury Ladislav Sedláček.

Opravovat se podle ředitele bude i elektroinstalace v promítací kabině plus malování. Investice přesáhnou jeden milion korun, hradí je město. Sokolovské 3D kino Alfa otevře opět 1. srpna. Provozovatel kina reklamuje i nově rekonstruované venkovní schody. Firma by se tak měla vrátit a v červenci je opravit.

Letní kino na Michalu zahájí promítání hned 1. července animovaným snímkem Mimoni. Dále se mohou návštěvníci 6. srpna těšit na Beach Party alias proměny života Truck Tour 2016. Poté bude probíhat promítání řady filmů. V červenci vždy v pátek a sobotu od 21.30, v srpnu už jen v pátek od 21 hodin. Promítání letního kina končí 27. srpna. Zajištěno má být podle pořadatelů i občerstvení.

Provozovatelem letního kina je MDK Sokolov. Vlastníkem koupaliště je společnost Sokolovská uhelná a drtivá většina akcí, která je pořádaná soukromými osobami, je po domluvě s touto společností.