„Neznámý pachatel přijel nezjištěným vozidlem tmavě modré barvy s registrační značkou začínající označením „ANA" k ženě, která stála u svého jízdního kola v blízkosti vozovky na okraji polní cesty. Muž vystoupil z vozidla, chytil ženu za ruce a snažil se jí odtáhnout směrem k lesu. Aby žena nemohla křičet o pomoc, zakrýval jí ústa. Napadená žena jej přitom kousla do prstu," uvedla mluvčí krajské policie Zuzana Týřová.

Podle výpovědi napadené ženy by se mělo jednat o muže bílé pleti, který mluvil plynule německy, ve věku 25 – 30 let, přibližně 175 cm vysoké robustní postavy. Muž měl blond vlasy žluté barvy pravděpodobně obarvené, střižené na ježka, sčesané dozadu a po stranách vyholené.
V levém uchu měl náušnici ve tvaru klacku o délce asi 5 – 10 cm tmavě hnědé barvy. Na sobě měl triko s krátkým rukávem výrazné světle zelené barvy s červeno oranžovým nápisem přes celá prsa.
Po útoku měl na triku roztržený rukáv. Kriminalisté sestavili na základě popisu ženy identikit pachatele. Dle popisu poškozené ženy by se u vozu pachatele mohlo jednat typově o značku Peugeot.

Kriminalisté žádají všechny svědky, kteří byli v danou dobu poblíž místa, kde došlo k incidentu a viděli hledaného muže nebo jeho vozidlo, aby volali na bezplatnou linku 158 nebo se obrátili na nejbližší policejní služebnu a pomohli tak kriminalistům k dopadení pachatele.