S touto myšlenkou zarytou v hluboko v hlavě i v srdci musí hokejisté karlovarské Energie nastoupit k dalším utkáním baráže.

„První zápas rozhodly naše stupidní fauly,“ řekl po zápase s Jihlavou obránce Energie Vladimír Sičák. A mě pravdu. Dva hráči dostali tresty na pět minut a do konce utkání a Karlovy Vary nakonec prohrály 3:4.

„Můžete mít zkušenosti jaké chcete, ale když se prezentujete tím, co jsme předvedli my, tak nemáte šanci uspět,“ přidal Sičák.

Z jeho úst to bylo jen smutné konstatování toho, co se na ledě stalo.

Obránce Tomáš Dvořák se tak trochu snažil „vyfackovat“ soupeře hokejkou po odpískání. Kapitán Vašek Skuhravý pak zasáhl soupeře do velice citlivých míst. Otázkou je, jak moc se jednalo o faul a jak o nešťastnou náhodu.

Tak či tak oba hráči nedohráli.

Ale totožné zkraty v podobě zbytečných faulů už energetici předvedli v letošní sezoně několik. „Podobné utkání bylo i s Třincem. Fauly a už se to vezlo. Tohle bylo stejné. Jakmile opustíme to, co chceme hrát a faulujeme, tak se tohle stane,“ přiznává zkušený karlovarský bek.

Ale proč k tomu došlo?

Na to Vladimír Sičák odpověděl: „Takový je hokej, ale mnoho lidí nám řekne, že to nebylo dobré,“ povzdychl si.

Začátek zápasu s Jihlavou byl ze strany Energie velice nervózní. Z týmu se vytratila lehkost, která mužstvo provázela po celou dobu v play-out. „Nešli nám nohy. Když jsme vyváželi puk, tak si nikdo nenajížděl. Nemohu si pomoci, ale Dukla mi přišla lepší než v minulém roce. Dohrávali jsme na pět obránců, když se nechal vyloučit Dvořka (Tomáš Dvořák) a ke konci zápasu jsme byli už trochu utahaní,“ přidal Sičák objektivně.

Definitivní rozhodnutí přišlo v 51. minutě, když byl na pět minut vyloučen Václav Skuhravý a navíc domácí špatně střídali. „Je to hodně blbý, když se to stane Vencovi. Je to náš nejlepší hráč na buly a v závěru jsme mohli mít větší tlak. Už třeba jenom tím, že by vyhrál buly a šel by hned dělat rozruch před branku. Takto jsme byli de facto neškodní,“ dodal k zápasu.

Ale co dál?

Jak se poučit a jak případně oba potrestané hráče nahradit?

To jsou otázky, na které chtějí znát fanoušci z lázeňské metropole odpovědi.

Extraligové celky, tedy jak Karlovy Vary, tak i Pardubice, které prohrály s Českými Budějovicemi 1:2, mají co dělat.
„To je pravda. Je to paradoxní, ale my jsme se cítili dobře. Byli jsem rozehraní. Pardubice mají své problémy, ale neuspěl ani jeden z nás. teď pojedeme v pátek do Českých Budějovic a pokusíme se dovést nějaké body. Nedokážu říct, jak to dopadne, ale uděláme pro úspěch maximum,“ věří Sičák v lepší zítřky.