Samozřejmě až poté, co skončí doba udržitelnosti. Areál by se měl zvelebit a upravit tak, aby se tam mohly konat mezinárodní závody. „Město v budoucnu plánuje do tohoto atletického sportovního areálu u levého břehu Ohře investovat několik milionů korun,“ sdělil chebský místostarosta Zdeněk Hrkal.

Mezi jinými by mělo dojít například k vybudování oboustranného doskočiště pro skok daleký, podél dráhy na 100 metrů. „Oboustranné doskočiště tam musí být proto, že jednou fouká vítr zleva a podruhé fouká zprava. Doskočiště tak musí splňovat všechny regule asociace atletiky,“ vysvětlil Zdeněk Hrkal. Aby atletický areál naplňoval normy pro pořádání soutěží na mezinárodní úrovni, je nutné provést různé úpravy. „Musíme tam doplnit sektory pro různé další disciplíny, a to například pro vrh koulí,“ přiblížila chebská místostarostka Gabriela Licková.

Tento areál byl stavěn z dotací jako veřejné sportoviště, a tak tam bylo potřeba vybudovat veřejně přístupné disciplíny, a ne specializovaná atletická. Během školního roku sem pravidelně chodí sposta dětí za zábavou. Udržitelnost areálu skončí v roce 2018.

Sportovní areál bude veřejnosti přístupný však i nadále i po plánovaných úpravách. Práce na rekonstruovaném levém břehu Ohře v Chebu odstartovaly v roce 2013 a v témže roce byl areál i dokončen. Škvárový povrch nahradilo víceúčelové hřiště a relaxační plochy se zázemím, krosová dráha i lanové centrum. Při rekonstrukci areálu bylo potřeba zde vybudovat i vodovod a sociální zázemí. Městu se podařilo na úpravu prostranství získat tehdy dotaci ve výši necelých 150 milionů korun. Sportovní areál tak doplnil relaxační území na pravém břehu řeky Ohře.

Ilustrační foto.
Řidiči, pozor na komplikace na hranicích